Kék hírek, bulvár

2010.01.19. 15:08

Nem létező idegenektől rettegett a házát magára gyújtó férfi

Nem tett vallomást a bíróság előtt kedden délelőtt az a gyulai férfi, aki a vád szerint tavaly februárban megpróbálta magára gyújtani házát, mert feleségével együtt öngyilkosságra készült. Ezért közveszélyokozás bűntette és öngyilkosságban közreműködés bűntette miatt kell felelnie a jelenleg elmegyógykezelés alatt álló embernek.

g. e.

Az ügyész által ismertett vádirat szerint L. K. B. 2009. február 2-án megállapodott súlyosan cukorbeteg feleségével, hogy véget vetnek az életüknek. A közös öngyilkosságot úgy tervezték, hogy gyógyszereket vesznek be. A férfi végülis magukra gyújtotta a házat.

A lakás konyhájából a nagyszoba ablakán keresztül egy gázcsövet vezetett ki az utcára. Ennek végét meggyújtotta, és a lángot az ablakra és a redőnyre, majd az utcára irányította. A vádlott a kiérkező rendőrökkel közölte, hogy amennyiben az orvos, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, a mentők és az "igazi rendőrök" nem jönnek ki a helyszínre, felgyújtja a házat. 

Ezt követően a házból egy éghető folyadékot tartalmazó palackot dobott ki az utcára, amit égő gyufákkal próbált meggyújtani és közben azt kiabálta: „Égjetek”.

Mindezek után meggyújtott különböző tárgyakat, amelyek erősen égtek és füstöltek, Közel egy órás eredménytelen tárgyalás után a rendőrök és tűzoltók behatoltak a házba, lefogták a zavart férfit, aki előzőleg egy hűtőgéppel barikádozta el magát. E közben cukorbeteg felesége magatehetetlenül feküdt a lakás egyik szobájában.

A Gyulai Bíróság dr. Bordás Enikő vezette tanácsa előtt kedden délelőtt L. K. B. nem tett vallomást, fenntartotta mindazt, amit a nyomozóhatóság előtt elmondott. Kiderült, hogy jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kezelik, Budapestről hozták el a gyulai tárgyalásra. A vádlott felesége időközben természetes úton elhunyt.

A bíróság hétfőn tanúként hallgatta meg a szóban forgó család szomszédait, s a tavaly február 2-án a helyszínre riasztott mentősöket, rendőröket, az asszony kezelőorvosát. A tanúk által elmondottakból kiderült, hogy a vádlott nem vetette meg az alkoholt, zárkózott személyiség volt.

Később azt gondolta, hogy üldözik, megfigyelik őt, ezért nem tartott kapcsolatot a környezetével. Egy alkalommal a közvetlen szomszédságában lakók tévé-antennájának zsinórját is elvágta, mondván: ezen keresztül figyeli őt valaki.

Címkék#Gyula
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!