Kék hírek, bulvár

2010.01.04. 13:40

Ítélőtábla előtt a Békés megyei drogdílerek

Kedden tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla annak a 26 éves gyulai és 49 éves eleki férfinak az ügyét, akiket a megyei bíróság korábban letöltendő börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélt.

BEOL

– Kábítószerrel visszaélés bűntettében és kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a Békés Megyei Bíróság 2009. szeptember 15-én Sz. István (1984 – gyulai lakos), elsőrendű vádlottat. Ezért őt a bíróság – halmazati büntetésül – 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra és 100 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte. A bíróság 144 ezer forint összeg erejéig vagyonelkobzást rendelt el – tájékoztatta lapunkat dr. Bátyi Zoltán, az ítélőtábla sajtótitkára.

Megtudtuk, az ügy másodrendű vádlottja, Cs. Attila László (1961 – eleki lakos) kábítószerrel visszaélés bűntettéért 2 év börtönbüntetést, 2 év közügyektől eltiltást és 300 ezer forint pénzmellékbüntetést kapott. Esetében a bíróság 135 ezer forint erejéig rendelt el vagyonelkobzást.

– Az ítélet ellen az ügyész az elsőrendű vádlott terhére súlyosabb büntetés kiszabása, valamint a vagyonelkobzás magasabb összegre történő megváltoztatása érdekében nyújtott be fellebbezést. Az elsőrendű vádlott és védője a büntetés enyhítése, a másodrendű vádlott felmentés, a másodrendű vádlott védője a tényállás téves megállapítása miatt, másodlagosan a belső aránytalanság okán enyhítés érdekében fellebbezett – közölte a sajtótitkár.

A büntetett előéletű elsőrendű vádlott, aki a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának elsőéves, levelező szakos hallgatója, munkanélküli. Korábban, az őrizetbe vételéig a gyulai határrendészeti kirendeltségen őrmesteri rendfokozatban teljesített határrendész-szolgálatot. A büntetlen előéletű másodrendű vádlott letartóztatása előtt alkalmi munkát végzett.

– 2008 júniusában a II. rendű vádlott – aki kábítószer fogyasztó - 1,7 gramm marihuánát adott ajándékba az I. rendű vádlottnak, aki ezt a lakásában elrejtve saját fogyasztásra tartotta. Ettől a hónaptól kezdve a II. rendű vádlott folyamatosan, legalább három alkalommal, esetenként 30-50 gramm marihuánát adott el 1.500 Ft/gramm áron az I. rendű vádlottnak – tájékoztatott az ügy előzményeiről dr. Bátyi Zoltán.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Kiderült, 2008. július 1-én, reggel az elsőrendű vádlott 295,8 gramm marihuánát vásárolt a másodrendű vádlottól ugyanilyen áron, de az összesen 443 ezer 700 forintot nem fizette ki. A kábítószert már aznap Orosházára akarta szállítani azért, hogy ott 1.600 forint grammonkénti áron értékesítse, azonban a rendőrség közúti ellenőrzés során a kocsiban a kábítószert megtalálta.

– Az elsőrendű vádlott korábban legalább három alkalommal adott el kábítószert, és így 144 ezer forint haszonra tett szert, míg a másodrendű vádlottnak 135 ezer forint haszna származott abból, hogy az elsőrendű vádlottnak kábítószert értékesített – közölte a sajtótitkár.

Címkék#Gyula
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!