Kék hírek, bulvár

2009.09.02. 10:06

Táblabíróság előtt a nevelőapját meggyilkoló nagyszénási férfi

Csütörtökön tárgyalja a Szegedi Ítélőtábla a nagyszénási V. András ügyét. Az 51 éves férfi tavaly nyáron nevelőapját gyilkolta meg a vád szerint, amiért első fokon hat évi börtönbüntetésre ítélte a megyei bíróság.

BEOL

Az első fokú ítélet ellen, a büntetés súlyosítását kérve, az ügyész nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A szakképzettséggel nem rendelkező, elvált, közhasznú munkásként dolgozó,  érzelmileg labilis személyiségzavarban szenvedő, alkoholfüggő  vádlott édesanyjával és annak férjével, A. Bálint (69 éves) sértettel élt együtt Nagyszénáson. A vádlott és a sértett között többször volt veszekedés a vádlott italozó életmódja miatt.

2008. június 3-án a vádlott egész nap a kocsmákat járta, délutánra alaposan felöntött a garatra. Amikor négy óra körül hazaérkezett, csak a nevelőapja volt otthon. A vádlott leült a konyhába, amikor az idős férfi ismét kérdőre vonta életmódja miatt. Szóváltás alakult ki a két férfi között, és amikor a későbbi sértett elindult a vádlott felé, az utóbbi  felkapott az asztalról egy konyhakést, majd felállva, nagy erővel megszúrta a sértett nyakát, aminek következtében az a helyszínen meghalt.

A vádlott tette után szólt a szomszédoknak, hogy hívjanak mentőt, és a kiérkező rendőrökkel azonnal közölte, hogy ő követte el a bűncselekményt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!