Kék hírek, bulvár

2009.09.10. 12:46

Ócska mobilt rejtett a gyanús csomag

Kiderült, hogy egy ócska mobilkészüléket és homokot rejtett az a csomag, melyet bombának véltek sokan csütörtökön délután.

cs. i. - Beol

Aki elkészítette és a postán leadta, közveszéllyel fenyegetést követett el, akár 2 éves büntetésre is számíthat - tudtuk meg.

Mint arról délután beszámoltunk bombariadó volt az orosházi Rákóczi úti postán, erről 12:30 körül érkezett a bejelentés a rendőrségre. A postára órák óta nem lehet bemenni, rendőrök állták el a bejárat környékét.  kérdésre válaszolva az egyik helyszínt biztosító civil annyit mondott, a tűzszerészektől függ, ez mennyi időt vesz igénybe. A rendőrök a Rákóczi utca egy részét is lezárták.

A rendőrség egy 60-65 év körüli, 160-165 centiméter magas, vékony testalkatú, őszes hajú nőt keres, aki világos felsőt és fekete nadrágot viselt - tájékoztatta lapunkat Albert István sajtóreferens. A rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy akik fél egy körül a postán voltak és a személyleírással megegyező nőt láttak, vagy a bűncselekmény elkövetőjére vonatkozóan bármilyen adattal, információval rendelkeznek, azok jelentkezzenek az Orosházi Rendőrkapitányságon vagy bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, illetve hívják a 66/523-700-as telefonszámot, illetve a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívó számát. 

A tűzszerész hat óra előtt néhány perccel hatástalanította a csomagot, amely miatt bombariadót rendeltek el Orosházán. A posta udvarán kisebb durranást hallottak a nézelődők, ennek oka az volt, hogy egy speciális, tűzszerészeti célokra használatos eszközzel belelőttek a szerkezetbe.

Az útzárat délután hat óra körül oldották fel a Rákóczi úton, a postai dolgozókat beengedték az épületbe, a rend helyreállt. Úgy tudjuk, a csomagba belelőttek légpuskával, a szakemberek szerint ez rutineljárás ilyen esetekben.

Az OrosCafé felvétele:

 

cs. i. - Beol Délután négy óra körül érkezett meg a tűzszerész a fővárosból. Hozott magával egy robbanószerkereső kutyát is. Információink szerint megröntgenezik a csomagot, a kutya jelzéseit is figyelembe veszik és annak ismeretében döntenek a csomag sorsáról. A postai kézbesítők, akik a munkanap végén szeretnének végre leszámolni, egyelőre az Eötvös iskola sarkáig kihúzott kordonon kívül várják, hogy egyszer beengedjék őket munkahelyükre. Úgy tudjuk, a bombariadó miatt a délutáni műszaknak nem kellett ma munkába sietnie. A többiek is a nézelődőkkel együtt arra várnak, történjen végre valami, dél óta ugyanis üres a Rákóczi utcai épület. Úgy értesült lapunk, hogy a tűzszerész gyanús anyagot, a röntgen által jól nem látható szerkezetet vélt felfedezni a csomagban, kérdés, elszállítják-e a posta épületéből, vagy ott próbálják meg felrobbantani. -->

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!