Kék hírek, bulvár

2009.09.05. 09:13

A tűzoltókat közel 300-szor riasztották a vihar miatt péntek éjjel

Összesen 295 alkalommal riasztották a tűzoltókat péntek este hat és szombat reggel hat óra között az országon éjszaka átvonult vihar miatt.

MTI - f. g. k.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főügyeletének tájékoztatása szerint személyi sérülés sehol nem történt a vihar miatt és az anyagi károk sem voltak jelentősek.

A tűzoltókat elsősorban kidőlt fák, megbomlott tetők, épületkárok miatt hívták. Somogyszob és Szenta között vasúti sínre dőlt egy fa, emiatt egy Intercity vonat késett. A legnagyobb kár Balatonalmádiban keletkezett, ahol egy nyaraló leégett.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Villám Orosházán. Forgó Imre képe
[/caption]

A legtöbb riasztás az ország keleti feléből érkezett a katasztrófavédelemhez: Csongrád megyében 90 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, Békés megyében 78-szor, Borsod-Abaúj-Zemplénben 37-szer. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 33 riasztást kaptak az éjszaka folyamán a vihar miatt.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A vihar nyoma Orosháza külterületén, Monoron. Zahorecz Katalin képe
[/caption]

Több mint száz riasztás futott be a megyéből a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz szombaton reggeli kilenc óráig - mondta el megkeresésünkre az ügyeletes tiszt. A legtöbbször fakidőlésben, ágleszakadásban kellett segíteni a szakembereknek. A szarvasiak egy tűzhöz vonultak, mivel egy szénakazalba csapott villám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!