Kék hírek, bulvár

2009.08.29. 16:19

Meghalt egy 82 éves úszó a szenior versenyen

Nagy valószínűséggel tüdőembólia okozta a halálát annak a nyolcvankét éves debreceni férfinak, aki a gyulai szenior úszóverseny egyik résztvevője volt.

Beol.hu

Az elhunyt férfi a pénteken kezdődött, s három napon át tartó XXXIX. Országos Szenior Úszóverseny résztvevője volt. A versenyszámokat a Gyulai Várfürdő 50 méteres uszodájában rendezik. A férfi rosszul lett, életét a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni.

A szenior úszóversenyt – mely egyben a Dr. Regele Károly Emlékverseny is – tizenhárom korcsoportban rendezik 1920 és 1984 között születettek számára. A versenykiírásban szerepel, hogy a részvételhez sportorvosi igazolás nem szükséges, ám javasolják a rendszeres orvosi ellenőrzést. A szervezők ugyanott hangsúlyozzák: a versenyen mindenki saját felelősségére indulhat.

A várfürdő délután öt órakor kiadott közleménye szerint  a délelőtt lezajlott futamok során a debreceniúszóklub 82 éves versenyzője a versenytáv teljesítése után a medence partján  rosszul lett. Az úszóverseny szervezői által biztosított versenyorvos és a  Gyulai Várfürdőben folyamatos elsősegélynyújtó szolgálatot teljesítő mentőtiszt egy percen belül megkezdte a segítségnyújtást, de az idős sportember életét az időközben kiérkező mentőkkel együtt sem tudták megmenteni.

A mentőtiszt  előzetes véleménye szerint a történtek hátterében valószínűleg tüdőembólia állt. A Gyulai Várfürdő  vezetése az esettel kapcsolatban ezúton is sajnálatát és együttérzését fejezi  ki!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!