Kék hírek, bulvár

2009.08.28. 11:51

Magyar autópályákon fosztogatott a két albán

Autópálya mentén elkövetett lopások tetteseit, két albán nemzetiségű koszovói állampolgárt fogtak el a rendőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében - közölték a Csongrád és a Fejér megyei rendőrség munkatársai pénteken Szegeden.

MTI

A tolvajok a sofőrök figyelmét elterelve fosztották ki az autókat. A két rendőr-főkapitányság kommandósai a gyanúsítottakat egy autópálya-pihenőben elkövetett lopás után a helyszínen fogták el, amikor a tettesek a zsákmánnyal megpróbáltak elmenekülni - mondta Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Az alezredes hozzátette, hogy a bűncselekmény elkövetését sikerült videokamerával rögzíteni.

Szekeres Tibor elmondta: a hasonló bűncselekmények sértettjei szinte minden esetben Magyarországon átutazó külföldi állampolgárok. A tettesek általában éjszakai, kora hajnali időpontban pihenni megálló idősebb vagy egyedül utazó embereket választanak ki. Egyikük műszaki hibára hivatkozva felébreszti az autóban alvót és a jármű hátuljához hívja, közben társa a gépkocsi másik oldalán az ajtón benyúlva eltulajdonítja az ott található értékeket.

A Csongrád megyei rendőrök több hónapos nyomozást követően olyan információhoz jutottak, amely szerint a gyanúsítottak csütörtök hajnalban egy Fejér megyei autópálya-pihenőhelyen bűncselekményt készülnek elkövetni. A pihenőbe a rendőrség beállt egy "csaliautóval", amelyben egy rendőr ült és úgy tett, mintha aludna - közölte az alezredes.

A kommandósok a bűncselekmény elkövetése után ütöttek rajta a két férfin - tette hozzá Szekeres Tibor.

Katona Tibor főtörzszászlós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője közölte: a tettesek állandó lakhelyén tartott házkutatás során hasonló bűncselekményekkel kapcsolatba hozható tárgyakat találtak. A két férfi - akik egyike az általa korábban elkövetett, vagyon elleni bűncselekmények miatt már lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt - a kihallgatása során nem tett érdemi vallomást.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!