Kék hírek, bulvár

2009.08.27. 16:21

A megvádolt romacsalád feljelentette a polgármestert

Rágalmazás miatt feljelentette a gyulai nyomozóügyészségen Bakos Istvánt az a helyi család, akikre Mezőkovácsháza polgármestere lehetséges elkövetőként utalt a múlt hét kedden történt verekedés ügyében.

m. p. m.

„Nem bűnözésből tartjuk fenn magunkat”

Jakab Károly fiai társaságában kereste fel szerkesztőségünket kedden délután. A családfő elmondta, Bakos István polgármester lapunkon is megjelent állításai alapján, miszerint az elkövetőként megnevezett család rengeteg lovat tart, magukra ismertek.

— Kikérjük maguknak a polgármester állításait. Jómagam hétéves korom óta tartok lovakat, ebből élünk, de mindig becsületes eszközökkel kerestük meg a kenyérre valót. Családom egyetlen tagja sem jár be segélyért, nem bűnözésből tartjuk fenn magunkat. Nem vagyunk „maffiák” — hangsúlyozta Jakab Károly. A családfő újra kiemelte, amikor a nagy port kavart verekedés történt, nem tartózkodtak a városban.

Egy hét múlva értesültek az esetről?

— Elhunyt rokonunk háromnapos virrasztásán voltunk Békéscsabán. A cigányembereknél az a szokás, hogy egészen addig vannak az eltávozott mellett, míg fel nem jön a nap — bizonygatta Jakab Károly. Mint mondta, hajnal ötkor indultak el haza. Az esetről, vagyis arról hogy még az elmúlt héten gyakorlatilag ájultra vertek a településen egy férfit, e hét szerda délutánig semmit sem tudtak, addig nem keresték őket a rendőrök.

— Szerdán a fiamat, Attilát kihallgatták, de ügyvédünk nélkül nem tett vallomást — mondta a családfő, aki szerint a polgármester megfenyegette az ügy után érdeklődő másik fiát.

— Azt mondta neki, hogy 40-50 tűzoltót összszed és elsöpörnek minket. Feljelentést tettünk a gyulai nyomozóügyészségen és védelmet is kértünk. Bakos István jobban tenné, ha a saját házatáján nézne inkáb körül és nem minket vádolna alaptalanul — fejtette ki véleményét Jakab Károly.

Bakos: saját kardjukba dőlnek

Dr. Futó Sándor, a megyei főügyészség sajtósa megerősítette a feljelentés tényét. Megtudtuk, mivel magánvádas esetről van szó ezért, a Battonyai Városi Bíróság foglalkozik az üggyel.

— Örülök a történtekenek, mert a hamis feljelentés miatt előbb-utóbb saját kardjukba dőlnek — reagált megkeresésünkre Bakos István. Hozzátette, szerinte Jakab Károly akkor mondott igazat az ügyben, ha egy ember képes egyszerre, egyidőben két helyen lenni.

Mint arról már beszámoltunk, szerdán a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság munkatársai négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben. Ellenük csoportos garázdaság bűntett és súlyos testisértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Őrizetbevétel nem történt.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!