Kék hírek, bulvár

2009.03.23. 11:39

Polgárőrök akadályozták meg az ékszerbolti betörést (frissítve)

Békési polgárőrök akadályozták meg egy helyi zálogház kifosztását vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A négyfős banda elmenekült a helyszínről.

p. g.

— Polgárőreink a szokásos, éjszakai járőrszolgálatot látták el, amikor a főtér közelében különös zajra lettek figyelmesek. Egy négy főből álló banda próbált bejutni az Élővíz-csatornán átívelő hídon található zálogházba. Valószínűleg az ékszerekre fájt a foguk — elevenítette fel az éjszaka, tíz perccel fél kettő előtt történteket Gyarmati Sándor, a békési polgárőrség, egyben a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A tilosban járó, s végül hoppon maradt tolvajok a polgárőrök közeledtére csapot-papot hátrahagyva, kivilágítatlan autójukkal elmenekültek a helyszínről.

Gyarmati Sándor érdeklődésünkre elmondta, hogy kitűnő kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, s velük összhangban 24 órás járőrszolgálatot látnak el a városban. A polgárőrök éjjelente 22 és hajnali 4 óra, valamint 4 és 6 óra közötti váltásban cirkálnak a városban, de a nap fennmaradó részében is folyamatosan járják az utcákat és a külterületeket. Hasonló esettel azonban szinte soha nem találkoztak még.

— Békés, nem csak a nevében, de a valóságban is egy roppant békés település — hangsúlyozta a polgárőrség vezetője. A kis pavilon viszont, ha nem is túl szembetűnően, de még hétfőn délben is magán viselte a lopási kísérlet nyomait.

Mint azt Albert Istvántól, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, az ismeretlenek semmit nem vittek el, ám a rongálással keletkezett kár összege eléri a 60 ezer forintot. A Békési Rendőrkapitányság nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőket, akik ellen lopás kísérlete miatt indult eljárás.

Címkék#Békés
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!