Kék hírek, bulvár

2008.08.07. 12:04

Se olaj, se pénz - újabb trükköt vetettek be a csalók Békésben

Nagyon ráfizethet az, aki a piaci árnál jóval olcsóbban próbál meg gázolajhoz jutni. A Békéscsabai Rendőrkapitányság már két károsult ügyében folytat nyomozást, mert mindketten több százezer forintot veszítettek egy kedvezőnek látszó üzleten.

BEOL

Egyikük telefonon kapta a számára visszautasíthatatlan ajánlatot. Ismerőse hívta fel telefonon azzal, hogy literenként 200 forintért tudna neki gázolajat szerezni. Őt is egy ismerőse kereste meg, és azt mondta, hogy ha kell, akár több százezer forint értékű üzemanyagot is tud szállítani.

A battonyai férfi erre azt mondta, hogy vásárolna a gázolajból. Nem is kellett sokáig várnia, hamar bejelentkezett nála a „szállító”, aki találkozóra hívta Békéscsabára. Egy autómosóhoz kellett mennie, ahol az idegen beült a kocsijába, és a Szerdahelyi utcára irányította. Oda, ahol az egyik olajtársaságnak voltak irodái. Elkérte tőle a megalkudott árat, és arra kérte, hogy maradjon ott a parkolóban, ő bemegy elintézni a vételt.

Majd ha szól neki, csak akkor álljon arrébb, hogy fel tudják pakolni a teherautójára az olajjal teli hordókat. Ezzel az ismeretlen kiszállt a kocsiból, majd a férfitól átvett 450 ezer forinttal egyszerűen eltűnt. Természetesen a találkozó egyezetésénél használt mobilszámon sem lehet elérni. Még ennél is több pénzt vesztett a másik károsult, egy békési férfi.

Ő több részletben adott át összesen 600 ezer forintot a nála jelentkező olajosoknak, pedig egy csepp üzemanyagot sem szállítottak neki. A férfi azonban, valahányszor elmentek hozzá mindig megtoldotta az addig átadott összeget. Az olcsó olajat kínáló emberek ugyanis azt mondták neki, hogy ha többet vesz, többet fizet, akkor gyorsabb lesz a szállítás. 

A történtek kapcsán a rendőrség kér mindenkit, hogy legyenek sokkal körültekintőbbek. Ha már házalóktól szeretnének vásárolni, akkor legalább ne „majd hozom”-ra fizessenek a különböző – egyébként sokszor gyanúsan olcsón kínált – termékekért. Ne bízzanak meg feltétel nélkül mindenkiben, akinek meggyőző a fellépése és látszólag nagyon kedvező ajánlattal áll elő. Ha pedig úgy döntenek, hogy vásárolnak valamit, akkor a terméket csak az áru átvételekor fizessék ki.

Emellett azt is számításba kell venni, hogy a gyanúsan olcsó árukat esetleg az eladó sem törvényes úton szerezte be. Így az is bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetőjévé válhat, aki vásárol a bizonytalan eredetű termékekből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!