Kék hírek, bulvár

2008.08.14. 16:51

Orosházi győzelem a forgalomirányító versenyen

A házigazda város rendőrei bizonyultak a legjobbnak a tizenötödik alkalommal megrendezett karos forgalomirányító verseny megyei döntőjében, melyet ma rendeztek Orosházán.

l. j.

A párosok versenyében a Gyurcsán Zsuzsanna és Kruzsicz Róbertné által alkotott orosházi kettős bizonyult a legjobbnak, ráadásul Gyurcsán Zsuzsanna törzsőrmester egyéniben is megszerezte az első helyet.

A megmérettetésre a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság kivételével megyénk valamennyi kapitányságáról érkeztek résztvevők, összesen 22-en (16 férfi és hat nő). A rendőröknek elméleti (tesztlap) és gyakorlati feladatokkal is meg kellett bírkózniuk. A párosok karos forgalomirányító versenyének helyszíne a Könd és a Huba utca kereszteződése volt, ahol hét percenként váltották egymást a párban irányító rendőrök.

A jelzőlámpákhoz szokott autósok egy része láthatóan nehezen igazodott el a karjelzéseken, többször támadt kisebb zavar. Igazán bajban azonban a gyalogosok voltak, róluk kiderült, hogy egyaltalán nem tudják, mit jelentenek a rendőri karjelzések, így azt sem tudták, mikor indulhatnak át a zebrán a túloldalra.

Amint azt a verseny főszervezője, Kiss Rozália főtörzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság megelőzési előadója meg is jegyezte: bírságolásra bőven lett volna ok, de a mai napon ettől eltekintettek. A forgalmat irányító rendőrök jelzéseit, mozdulataik határozottságát, esztétikai kivitelezését szigorú zsűri figyelte a páros és az egyéni karos forgalomirányítás során is.

Délutánra, az elméleti és gyakorlati feladatokkal szerzett pontok összesítése után kiderült: nők vitték el a pálmát a versenyben. Párosban a Gyurcsán Zsuzsanna és Kruzsicz Róbertné által alkotott orosházi kettős bizonyult a legjobbnak. Egyéniben az első helyet szintén Gyurcsán Zsuzsanna törzsőrmester szerezte meg, a második helyen pedig Fenesi Attila, a Gyulai Rendőrkapitányság törzsőrmestere végzett. Ők ketten képviselik majd megyénket az országos döntőben, melyet szeptember 9-10-én Kecskeméten rendeznek meg.

 

Címkék#Orosháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!