Kék hírek, bulvár

2008.08.17. 17:11

Körözési toplista: a viharsarki gyilkosok már hűvösre kerültek

Az egyes számú bűnözők közé lépett elő az a szigetszentmiklósi férfi Tolna megyében, aki elrabolta a neki tartozó fővállalkozót, megásatta vele a saját sírját, majd aláíratott vele egy — a valós tartozásnál ötször nagyobb összegről szóló — kötvényt. Ilyen keményfiú most nincs szabadon Békés megyében, már csak azért sem, mert az elmúlt két évben lekapcsolták a toplistás bűnözők nagy részét a rendőrök.

F. G. K.

Idén az első félévben 92 körözöttet és eltűntet találtak meg az egyenruhások, ebből tizenegy a tíz éppen legkeresettebb gazember közül került ki. Pillanatnyilag heten szerepelnek a megyei toplistán.

Hogy nem lehet örökké rejtőzködni a rendőrség elől, az is mutatja, gyorsan változik az országos Top 100-as, illetve a megyei Top 10-es lista. Pillanatnyilag a viharsarki jómadarak egyikét sem emberölés vagy gyilkossági kísérlet miatt kellene kézre keríteni, a többség csak „elfelejtett” börtönbe vonulni, de van, akit lopás vagy éppen sikkasztás miatt köröznek.

Nem mindennapi elfogások Békésben is

A kemény legényeket, akiket emberölésért, rablásért, illetve zsarolásért kerestek, már hűvösre tették a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói, a felderítők és a Körös kommandó tagjai az elmúlt két évben. Néhány eset kifejezetten kalandosan alakult — tudtuk meg Vargáné Szombati Andreától, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

— Tavaly egy harmincéves, régóta bujkáló, sikkasztás és csalás miatt körözött férfit kerestek a Körös kommandósok. Úgy sejtették, a barátnőjénél rejtőzik, ezért a bevetési egység elfogásra összeállt alakulata egyik reggel váratlanul érkezett a szeghalmi házhoz. Az épületben azonban a megriadt élettárs látszólag egyedül volt. Az egyik kommandós mégis kiszúrt a falon egy tükröt, amit megmozgatott. Kiderült, kis szobányi rejtekhelyet takar, ahol mindössze egy ágy és egy számítógép volt. Idén márciusban pedig egy 32 éves fiatalembert keltettek az egyenruhások — mondta a sajtóreferens.

Online buktatták le a körözött férfit

A felderítésekben és az elfogásokban részt vevő megyei rendőrök hosszasan tudnának mesélni az elmúlt két év akcióiról. Tavaly szeptemberben például volt olyan nap, amikor egyszerre két megyei listás gazembert fogtak el. Egyiküket Budapesten, másikukat Érden. Ugyancsak tavaly történt, hogy a Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársai egy internetes játékon keresztül, online buktattak le egy hosszú ideje a börtön elől menekülő bujkáló, sárvári férfit, aki az országos listán is szerepelt.

Az, hogy a bűnözők tudnak jól élni, az is mutatja, volt, aki balatoni nyaralásáról csöppent a fogda hűvösébe. Két éve pedig egy akkor 33 éves gyomaendrődi férfi a munkahelyéről került rács mögé. Úgy gondolta, új életet kezd a fővárosban ahelyett, hogy a különböző bűncselekményekért kiszabott börtönbüntetését letöltötte volna. A rendőrök egy pizzériában fogták el tésztadagasztás közben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!