Kék hírek, bulvár

2008.08.29. 17:20

Kigyulladt egy ház Újszalontán - a tulajdonost másodszor éri tűzkár az idén

Kétmillió forintos kár ért egy méhkeréki férfit, akinek ma hajnalban leégett újszalontai háza. Czirle Mihálynak immár ez a második ingatlana Újszalontán, ami az idén leégett.

b. i.

— Az éjszaka Debrecenben voltam a piacon uborkával. Egy óra körül csörgött a telefonom, s a szomszéd értesített, hogy Újszalontán ég a Béke utca 32. szám alatti lakatlan házam, melyet hétfőn vettem meg — mesélte pénteken az üszkös romok között a méhkeréki Czirle Mihály.

A kárvallott szavaiból kiderült: bő négy hónap alatt immáron a második lakóingatlana vált a lángok martalékává. Áprilisban ugyancsak Újszalontán pusztított tűz egy ingatlanában.
 
— A Gyulai Tűzoltóparancsnokságra a riasztás háromnegyed egy után két perccel érkezett s kollégáim egyes, kiemelt fokozatban: három gépjárműfecskendővel indultak a lángok megfékezésére. Az oltási munkálatokat 1.10 órakor kezdték el s az utolsó szer háromnegyed négykor tért vissza a parancsnokságra. Három helyiség teljesen kiégett, de a konyha és a fürdőszoba is használhatatlanná vált — tudatta a helyszínen Gombkötő Zoltán főhadnagy, a Gyulai Tűzoltóparancsnokság tűzvizsgálója.

— Kint aludtam az udvaron a sátorban. Fél egy körül recsegésre s a cserepek hullására ébredtem, de akkor már lángolt a ház teteje — elevenítette fel a történteket a tüzet észlelő 12 éves Katona Csaba. A Béke utca 34. szám alatt lakó fiú rögvest az édesapját ébresztette, s ők értesítették a tűzoltóságot is.

A tűz keletkezésének okait, körülményeit a Gyulai Tűzoltóparancsnokság vizsgálja, a keletkezett kár értéke megközelíti a kétmillió forintot. A Sarkadi Rendőrkapitányság a tűzvizsgálói jelentés ismeretében közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Címkék#újszalonta
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!