Kék hírek, bulvár

2008.08.11. 11:16

Ipari oldószer okozta a fiatalok rosszullétét Kecelen

Új információ látott napvilágot a szombat hajnali keceli esettel kapcsolatban. Mint ismert, öt eszméletlen fiatalt vittek kórházba a mentők. A békési fiatal a kalocsai kórházban fekszik, már kihallgatták, ám információkat erről nem hoznak nyilvánosságra.

p. g.

Mint ismert, a mentők öt fiatalra, köztük egy 19 éves békési férfira találtak eszméletlen állapotban a szórakozóhely környékén.

Szombaton hajnalban Kiskőrösről kértek mentőt a keceli diszkó parkolójába, egy eszméletlen fiatalemberhez. Majd a mentők a helyszínre érkezésüket követően további négy, hasonló állapotban lévő fiatal férfit találtak.

Rohamkocsival és helikopterekkel szállították őket a kiskunhalasi, a kalocsai és budapesti kórházakba. Az elsődleges vizsgálatok kizárták, hogy a fiatalok heroint fogyasztottak volna, s a szakemberek azt valószínűsítették, hogy több fajta partidrog együttes hatása okozta a rosszullétet.

Hétfőn délelőtt azután nyilvánosságra hozták a bűnügyi szakértői és kutató intézet előzetes szakértői eredményét. Eszerint az öt fiatal mindegyike fogyasztott az úgynevezett GBL nevű anyagból. A gamma-butirolaktont elsősorban az iparban használják oldószerként és kereskedelmi forgalomban is elérhető.

Önmagában nem számít kábítószernek a szervezetbe jutva azonban az úgynevezett GHB nevű droggá alakul. A további vizsgálatok előreláthatólag arra is fényt derítenek majd, hogy milyen további parti- és bulidrogokat fogyasztottak az érintettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!