Kék hírek, bulvár

2008.01.15. 10:14

Térdre kényszerítették áldozatukat a szamurájkardos rablók

Mint arról reggel gyorshírben beszámoltunk, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Bevetési Szolgálat Körös Akció Osztálya a Sarkadi Rendőrkapitánysággal karöltve Komádiban fogta el egy december 21-ei biharugrai csoportos rablás gyanúsítottjait.

b. i.

Biharugrai informátorainktól úgy tudjuk, hogy még december 21-én 23.30 körüli időben három símaszkos ismeretlen férfi rontott be egy biharugrai házba, ahol egy 24 éves fiú, s egy 18 éves lány tartózkodott otthon. A rablók a fiút betuszkolták az egyik szobába, térdre kényszerítették és egy szamurájkardot szorítottak a torkához.

Az egyik rabló a fiút őrizte, eközben társai pakoltak a lakásban. A tettesek — mint akik jól végezték dolgukat — még egy üveg pezsgőt is megittak a bűncselekmény elkövetésének helyszínén, s 100 ezer forint értékben ruhaneműt, a fagyasztóládából húst a szekrények tetejéről pedig márkás italokat szedtek össze.

Utána felszólították a fiatal férfit, hogy magukkal viszik, ám az lélekjelenlétének köszönhetően kereket tudott oldani. A tettesek gépkocsival távoztak a helyszínről.

A Sarkadi Rendőrkapitányság nyomozói hosszas adatgyűjtést, klasszikus „talpalós” bűnügyes munkát követően jutottak el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható komádi triumvirátusig. Így tegnap — a kommandósokkal végrehajtott akció során — bilincs kattant R. Z. (33), J. I. (24) és N. I. (31) komádi lakosok csuklóján.

A Sarkadi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya a három férfi ellen — őrizetbe vételük mellett — csoportosan elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Címkék#Bűnesetek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!