Kék hírek, bulvár

2007.10.29. 18:21

Tovább keresik az eltűnt csabai lányt

A rendőrök szórakozóhelyeken, forgalmasabb helyeken keresik azt a 12 éves békéscsabai lányt, aki szombaton délután elbiciklizett otthonról, azóta semmi hír róla.

f. g. k.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] Amatőr felvétel Anitáról
[/caption] Tudósítónk úgy értesült, hogy Csapó Anita nem most tűnt el először, korábban előfordult, hogy megszökött otthonról hosszabb-rövidebb időre.

Személyleírása: 160 centiméter magas, vékony testalkatú, vállig érő világosszőke hajú, a szeme kék. Eltűnésekor fekete színű farmernadrágot, rózsaszín mintákkal díszített fekete színű cipőt, piros mintával és fényvisszaverő csíkkal ellátott, sárga színű kabátot viselt.
A rendőrök jelenleg a megyeszékhelyen keresik, egyebek közt a buszpályaudvaron, a vasútállomáson, taxis drosztokon érdeklődnek iránta, illetve a szórakozóhelyeket is feltérképezik. 

A nyomozást azonnal elkezdték, hiszen gyerekről van szó.  Minden évben több száz fiatal tűnik el. Tavaly több mint 300-szor kellett 18 éven aluliak után kutatni. Kétharmaduk „intézetis” volt. Némelyiküket már névről ismerik a rendőrök. Jóval kevesebben vannak azok, akik családból szöknek el, mint most például Csapó Anita vagy néhány héttel ezelőtt az az egyébként kitűnően tanuló lány, akit végül is egy barátnőjénél találtak meg. A legtöbb tinédzser egy napon belül megkerül, de egy héten belül szinte biztos, hogy nyomára bukkannak.

Mindenki másért csavarog el. Nevelőotthonból sokszor szerelmi ügyek miatt „pattannak meg” a lányok. A problémát nem egyszer az oldja meg, ha a fiú is az otthon neveltjévé válik, így már nem kell megszökni ahhoz, hogy találkozhassanak egymással. Olyan is megesik, amikor az intézetben nevelt gyerek a vér szerinti családjánál kopogtat, mert otthon nincsenek olyan szigorú szabályok. Sokszor a szülők értékrendje szerint az iskolakerülés, de akár a bűnözés is elfogadott.

A családban felnövő gyerekeknél általában teljesen más a képlet: a gyerekek legtöbbször apróságok miatt vagy kalandvágyból szedik a sátorfájukat, nem gondolnak bele, sőt tetszik is nekik, hogy a szülők aggódnak miattuk. Az utcán csellengő fiatalok csak azt nem mérik fel, hogy könnyen bűncselekmény áldozatává válhatnak, ami akár az egész életüket tönkreteheti vagy megváltoztathatja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!