Ingatlanajánló

2023.05.07. 06:35

Fülöpszállás: eladó egy “elvarázsolt kastély” az alföldi puszta közepén!

A Bács-Kiskun megyei Fülöpszállás táján talált, csodás, 650 nm-es épület hirdetése az elvarázsolt, eklektikus és szecessziós jelzőkkel azonnal felkeltette az érdeklődésünket az alföldi kastély kapcsán. Hasznosítási ötletek és az épület múlta mellett természetesen rengeteg fotó is akad a régió ingatlanpiacának egyik legérdekesebb, 415 milliós ajánlata kapcsán!

Beol.hu

Elvarázsolt eklektikus és szecessziós kastély az alföldi puszta közepén!Biczó csárdán innen a Csalánosi csárdán túl, Kecskeméttől alig 30 km-re az 52-es út vonalában, a legősibb Kiskun település mellett található egy fantasztikusan 20223-ban teljesen felújított és berendezett kastély, ami panzióként is működtethető.

ELADÓ kastély aszfaltos úton megközelíthető, de mégis IGAZÁN CSENDES környezetben, a mai építészeti elvárásoknak és igényeknek megfelelő, jelenleg 4 fő épületből és több gazdasági épületből álló, 25.000 m2-es ősfás területen fekvő birtok! A korábban vadászkastélyként hasznosított ingatlanra a jelenlegi tulajdonos 2022-ben talált rá, s kezdte meg az épületek korszerűsítését, mely során annak teljes rekonstrukcióját elvégezték.Tetőcsere, teljes közművekhez kapcsolódó villany-, vízvezetékrendszer, korszerű beltéri és kültéri nyílászárók, hideg-, meleg burkolatok cseréje megtörtént. Elektromos fűtésrendszer került telepítésre. 2*3*32 A és 1*3*25 A áram került bevezetésre az ingatlanba. 2 db fúrt kút és 1 db gyűrűs kút biztosítja a vízellátást. 3 db derítő szolgál a víz elvezetésére.

Hasznosítási tippek és részletek

Az épületkialakítás célja a szállásüzletág erősítés volt, így étterem, wellness részleg szaunával és jakuzzival, kültéri medence, saját fürdőszobával rendelkező szobák és apartman részlegek kialakítása történt meg. Minden helyiségben a bútorzat vadonatúj, televízióval és komplett felszereléssel együtt. Minden helyiség klímával van ellátva, amely biztosítja szükség eseten a meleget és a hideget. Óriási lehetőségeket kínál a kialakítása. Panzió működtetése esetén, külön 2 lakásból álló szolgálati lakrész is megtalálható, amely szintén minden igényt kielégítően be van rendezve, konyha felszerelve.Az egyéb szabadidős tevékenységekre játszótér, állatsimogató, istállók, karámok nyújtanak lehetőséget. Továbbá található a kertben grill sütős és bográcsozós terület valamit fatároló.

Fülöpszállás kastélyának múltjáról

Eredetileg a kastély vadászszállásként üzemelt, mely mellett egy múzeum épület is elhelyezkedik, melynek építési éve 1890-es évekre tehető. A parasztház jelenleg is jó szerkezeti állapotban van a folyamatos karbantartásoknak köszönhetően. A további épületek építési éve jóval ez utáni időszakra tehető.Jelenlegi kialakításban az alábbi épületek találhatók a birtokon:- Kastély épület- Múzeum épület- Étterem részleg- Vendégházak- Wellness épület- Torony épület- Napozó terasz- Szivar és kártya terem - Búbos kemence - Kert, udvar (karámok, istállók, tárolók)- Gazdasági épületek- Fedett autóbeállóKiváló lehetőség NAGY CSALÁDI BIRTOK életvitelszerű használatára, illetve KORSZERŰEN működtethető szálláshely szolgáltatásra, melyre az engedélyek folyamatban vannak. 

További szuper, régiós otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!