Hírek

2014.04.04. 10:02

240 fővel bővíti ügyfélszolgálati központját a Vodafone

- A Vodafone az elkövetkező másfél évben 240 emberrel összesen 540 fősre bővíti a miskolci regionális ügyfélszolgálati központban foglalkoztatottak számát - mondta Diego Massidda vezérigazgató az új irodaszárny átadása alkalmából rendezett ünnepségen.

BAMA

A folyamatban lévő 450 millió forintos beruházással a társaság befektetése meghaladja majd az egy milliárd forintot és a miskolci Macropolis épület-komplexumban igénybe vett terület 2700-ről 4200 m2-re bővül.

- A Vodafone bővítése újabb bizonyíték Magyarország növekvő versenyképességére - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnöki Hivatal külügyi és külgazdasági államtitkára. Mint fogalmazott: "a világ egyik legismertebb és legelismertebb vállalata újra bizalmat szavazott Magyarországnak és ez a bizalom kölcsönös".

- A beruházás eredményeképpen Miskolc fogja kiszolgálni a Vodafone több mint 2,6 millió magyarországi ügyfelét - hangsúlyozta Diego Massidda. Az öt éve nyílt központ munkáját az ügyfelek 90 százaléka kiválóra értékelte, a munkatársak több százezer írásbeli válasz mellett több mint 9 millió hívást fogadtak és 46 millió percet beszélgettek az ügyfelekkel. E mellett kiszolgálták Magyarország egyetlen igazi virtuális szolgáltatójának, a Tesco Mobile-nak az ügyfeleit is.

- A Magyarországon idén immár 15 éve jelen lévő társaság nagyon jól döntött, amikor 2009-ben megnyitotta ügyfélszolgálatát a borsodi megyeszékhelyen - monda Beck György a Vodafone Magyarország elnöke. Hozzátette, hogy a jelenleg összesen mintegy 1340 főt foglalkoztató Vodafone második otthonra lelt Miskolcon.

- Miskolc város jövőjének előmozdítójaként tekintünk minden olyan már meglévő és idetelepülni kívánó vállalkozásra, amely a városban, illetve a térségben munkahelyeket kíván létrehozni, bővíteni, megtartani - mondta Kriza Ákos polgármester. Kiemelte, fontos, hogy az itt élőknek nemcsak kenyeret, hanem megtartó erőt is ad. Az önkormányzat ezért is döntött úgy, hogy 130 millió forintos támogatással járul hozzá a bővítéshez.

A társaság 15 év alatt közel 300 milliárd forint adót fizetett be az államkasszába és több mint 212 milliárd forintos beruházást hajtott végre Magyarországon, miközben a Vodafone Alapítvány több mint 1 milliárd forinttal támogatott - elsősorban a mobiltechnológia nyújtotta lehetőségek kiaknázására építő - társadalmilag hasznos programokat.

- A Vodafone Magyarország az egyik legnagyobb brit befektető Magyarországon, működésével hozzájárult a brit vállalati kultúra terjesztéséhez. Sikerei más brit vállalatokat is magyarországi befektetésekre ösztönöztek, hozzájárulva a kapcsolatok javításához - mondta a rendezvényen Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

A beruházásoknak köszönhetően ma a Vodafone Magyarország Európában, illetve a teljes csoporton belül is kiemelkedően magas, országosan 98,3 százalékos kültéri nagy sebességű mobilinternet lefedettséggel bír, ezen belül az ország lakosságának 66 százaléka fér hozzá a 42 mbit/sec-os HSPA+ hálózathoz. Több száz olyan településre jutott el, ahol korábban semmilyen széles sávú mobilinternet-szolgáltatást nem lehetett használni. A Vodafone ezt több mint 1,2 millió emberhez vitte el, összekapcsolva őket ismerőseikkel, rokonaikkal, üzleti partnereikkel.

A Vodafone vezető M2M (machine to machine) szolgáltató és fontos szerepet játszik Magyarországon is a "gépek internetének" elterjesztésében, így a kiemelt fontosságú online pénztárgép és elektronikus útdíj rendszerek bevezetésében. Mindemellett 2014 elején a Vodafone Magyarország nyerte meg azt a közbeszerzést, amelynek eredményeképp az elkövetkező 2 évre a magyar államigazgatás első számú mobilszolgáltatója lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!