Hírek

2013.03.25. 13:44

Alkotmánybíró-választás: A PM-es képviselők a szavazólapot sem veszik fel

A Párbeszéd Magyarországért (PM) független képviselői a szavazólapot sem veszik fel az alkotmánybíróvá jelölt Juhász Imréről döntő hétfői szavazás során - jelentette be parlamenti sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely.

MTI

Azt mondta, a Fidesz a jelöléssel a Jobbiknak tett egy komoly gesztust, mert a fideszeseknél "már csak a jobbikos képviselők és a szélsőjobboldali portálok örültek jobban" a bejelentésnek. Úgy tűnik, hogy kezd egyfajta koalíció létrejönni a Fidesz és a Jobbik között az alkotmányosság felszámolása érdekében, a PM politikusai viszont ki akarnak maradni ebből a "kutyakomédiából" - közölte a képviselő.

Kérdésre válaszolva azt mondta: nem ismeri Juhász Imre politikai preferenciáit, de a jelölést "a Jobbik egy gesztusként értelmezte", ezért ő is így tesz.

Más témára áttérve elmondta: örülnek annak, hogy a fideszes Potápi Árpád visszavonta azt az indítványát, amelyik megismerhetetlenné tette volna, hogy 2014-ben hány külföldön élő magyar szavaz majd. Hozzátette: ezt követően viszont arra szólítják fel a kormányt, hogy vonja vissza a választási eljárási törvény kapcsán benyújtott zárószavazás előtti módosító indítványát, mert az továbbra sem oldja fel a külföldön élők választási névjegyzékének titkosságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!