Hírek

2012.11.05. 08:08

Milliárdos kulturális kiadásokat zárolt a kormány

Két-két s félmilliárd forintot zároltak a Nemzeti Színházat és a Szépművészeti Múzeumot is fenntartó kulturális államtitkárság költségvetésében.

Népszava/Hvg

A Népszava hétfői számában azt írta: október elején jelentették be, hogy a központi költségvetési szervek büdzséjéből mintegy 49 milliárd forintot zárolt a kormány, ebből az Emberi Erőforrások Minisztériumára (Emmi) több mint 17 milliárd forint jut. A tárca azonban eddig nem tette közzé, hogy az egyes államtitkárságokat ez milyen mértékben érinti.A kulturális államtitkárság finanszírozza például a Magyar Állami Operaházat, a Nemzeti Színházat, az országos múzeumokat, így a Szépművészeti vagy a Nemzeti Múzeumot és az Országos Levéltárat is.

A napilap cikkében hozzáteszi, hogy ugyan a zárolás nem jelent automatikusan elvonást, ám a tapasztalat azt mutatja, a zárolt összeg nem kerül vissza a büdzsébe, különösen, ha az év végén határoznak róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!