Hírek

2012.10.10. 12:09

A felcsúti futballakadémia támogatását bírálja az MSZP

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy az Orbán Viktor által létrehozott felcsúti futballakadémia több pénzhez jutott a társaságiadó-kedvezményből (tao) származó támogatásokból, mint a másik négy látványcsapatsport összesen. A szocialisták az új sportállamtitkártól várnak változtatást.

Forrás: MTI

Varga László országgyűlési képviselő azt mondta, a támogatások ilyen elosztását szakmai indokok nem támasztják alá, az alapítvány ráadásul a tao-támogatás nagyrészét a felcsúti stadion építésére fordítja. Erről, csakúgy mint a támogatási összegekről, az atlatszo.hu számolt be a napokban.

Az MSZP-s politikus szerint ez azt jelzi, hogy az Orbán-kormány "emlékművet" akar emelni magának Felcsúton.

Sürgette, hogy a pénzek elosztását a jövőben kössék objektív szempontokhoz, a teljesítményhez és a nézőszámhoz. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a diósgyőri futballcsapat mérkőzéseit átlagosan 7.500-an nézik meg a helyszínen, míg Felcsúton mindössze 1.800-an laknak, most mégis ott épülhet új stadion, miközben számos támogatási kérelem hónapok óta "parkol" a gazdasági minisztériumban.

Az MSZP továbbra is azt szorgalmazza, hogy a társaságiadó-kedvezménnyel ne csak az öt látványcsapatsportot, hanem az összes olimpiai sportágat támogathassák a vállalkozások - mondta Varga László, abban bízva, hogy az új sportállamtitkár, Simicskó István változtat a pénzek elosztásának jelenlegi módján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!