Hírek

2012.06.04. 14:09

Újrahangolás alatt a jegybanktörvény

Hétfőn elhalasztották a jegybanktörvény módosításáról szóló javaslat zárószavazását, a Fidesz frakcióvezetője szerint az új verziót még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament.

MTI

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője biztos abban, hogy az Országgyűlés még a nyári szünet kezdete, azaz körülbelül július közepe előtt elfogadja a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását. Rogán Antal ezt azután mondta, hogy az IMF/EU-tárgyalásokat tárca nélküli miniszterként vezető Varga Mihály kezdeményezésére a parlament úgy döntött, elhalasztja a jegybanktörvény módosításának hétfőre tervezett zárószavazását.

Így lehetősége nyílik a kormánynak arra, hogy lefolytassa az egyeztetéseket a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a jegybanktörvényben még esetleg szükséges módosításokról - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, hozzátéve: az ügyben Varga Mihály véleményét tartja meghatározónak, és arra kéri a frakciót is, hogy ehhez az állásponthoz igazodjon.A Fidesz-KDNP délelőtti frakcióülésére érkezőben Varga Mihály újságíróknak azt mondta: azért kérte az MNB-törvény módosítása zárószavazásának elhalasztását, mert az eddigi módosítások nem zártak le minden vitát, ezért időt kell hagyni "tisztázó megbeszélésekre". A hivatalos IMF/EU-tárgyalások kezdetét firtató kérdésre a tárca nélküli miniszter azt válaszolta: a tárgyalások megkezdése alapvetően nem a magyar kormányon múlik, mert a két partnernek, az IMF-nek és az EU-nak kell még egymással egyeztetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!