Hírek

2011.12.28. 14:06

Tüntetés az utcán, gálaest az Operában

Tüntetést szervez az Operaház elé a Demokratikus Koalíció január 2-án estére, arra az időpontra, amikor az új alaptörvény tiszteletére tartanak gálaestet az Operában.

MTI

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke arra kér mindenkit, hogy „aki szívében őrzi a köztársaság eszményét, hozzon magával fáklyát, gyertyát vagy mécsest, hogy tiltakozzunk az alaptörvénynek hazudott tákolmány ellen".A politikus úgy fogalmazott: miután felszámolták a demokráciát és a jogállamot, és az ország az államcsőd felé halad, "a bóvlikormány még arra is vetemedik, hogy egypárti, illegitim, demokraták számára elfogadhatatlan alaptörvényüket 13 millió forintból megünneplik az Operaházban".

A Magyar Állami Operaház január 2-án ünnepi gálaestet rendez az új alaptörvény 2012. január 1-jei életbelépésének alkalmából. A rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívtak meg. A rendezvény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!