Hírek

2011.11.29. 11:28

Tüntetés a kormány politikája ellen

December 3-ára demonstrációt szervez Budapesten az Egymillión a magyar sajtószabadságért csoport.

Forrás: Egymillióan a magyar sajtószabadságért

Az Orbán kormány minden más mellett a gazdaságpolitikát is elkúrta - írta sajtóközleményében az Egymillión a magyar sajtószabadságért csoport.

"Egy preambulumra tárogató köztársasági elnök csak kínos és nevetséges, a gazdasági hozzá nem értésbe viszont mindannyian beledöglünk. Bóvli a gazdaságpolitika, bóvli az ország hitele, hitelessége, bóvli a forint, és ennek ezermilliárdokban mérhető ára van. Eltapsolták a megtakarításainkat a semmire. Ott tartunk, mint másfél éve, csak még a gatyánkat is lehúzták rólunk. Matolcsy, Orbán elkúrta. Nem kicsit, nagyon. És közben folyamatosan hazudtak, mint a vízfolyás, szabadságharcról, sikerekről, az ország gazdasági helyzetéről, a saját szakértelmükről. Itt az idő, hogy abbahagyják, és átadják a helyüket olyanoknak, akik már bizonyítottak. " - olvasható a közleményben.


 
Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport szervezői az alábbi 7 pont haladéktalan végrehajtását követelik a magyar kormánytól:
 
 
A decemberi 7 pont
 
 
1. Követeljük Matolcsy György azonnali hatályú felmentését!
2. Követeljük egy hiteles és bizonyított pénzügyi és gazdasági szakemberekből álló állandó válságtanács felállítását!
3. Követeljük a gazdaságpolitikai irányítás átadását a válságtanácsnak!
4. Követeljük, hogy a gazdasági válsághelyzet rendeződéséig az országgyűlés ne fogadjon el semmilyen a politikai / társadalmi berendezkedést lényegesen átalakító törvényt, így különösen a választási eljárásról szóló törvényt, a köznevelési törvényt, a bíróságokról szóló törvényt, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot létrehozó törvényt!
5. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások részleteinek és eredményének azonnali nyilvánosságra hozatalát, a nyilvánosság folyamatos tájékoztatását.
6. Követeljük az IMF-fel folytatott tárgyalások által érintett területek társadalmi, szakmai és civil szervezeteinek bevonását a magyar álláspont kialakításába!
7. Követeljük az őszinte, a helyzettel és a tényekkel szembe néző kommunikációt! Elég volt a kormányzati hazudozásból!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!