Hírek

2011.06.29. 05:53

Török szellemi mélyrepülése

Bár az már az elején világos volt, hogy a szocialisták a választási „zakó” nyomán távozó Nyakó helyére nem egy megnyerő személyt kerestek, hanem egy Szijjártó-féle klasszikus (párt)pitbullt, aki gondolkodás nélkül megy neki az ellenfélnek, magam úgy vélem, Török Zsolt a szóvivőségre (amely tisztség betöltője valahol mégiscsak a párt „arca”) se mentálisan, se pedig intellektuálisan nem alkalmas.

Stanga István

Jóllehet most teljes joggal tetszeleghetnék a vátesz szerepkörében, hogy lám-lám, mennyire igazam volt akkor, amikor tavaly szeptemberben egy írásomban annak a véleményemnek adtam hangot, hogy a szocialista párt nemcsak a szó valós, hanem átvitt értelmében is Törököt (törököt) fogott a Nyakó Istvánt váltó Török Zsolt személyében, mégsem teszem, ugyanis aki ismeri az MSZP szóvivőjét – és jómagam ezek közé a „szerencsések” közé tartozom –, teljesen tisztában volt azzal, hogy a párt „új hullámának” a képviselője legfeljebb afféle „verbális verőembernek” alkalmas, viszont nagyon jó esély van arra, hogy egy csomó alkalommal szégyent hoz majd az ez idő szerint amúgy se valami acélos csapatra. Mint történt az most is, amikor a Facebookon kezdte el ostorozni a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció által nemrégiben kezdeményezett pártszavazást, melynek a híveit keresetlen egyszerűséggel „majmoknak” és „lükéknek” titulálta, magát az aktust pedig „néhány unatkozó ember pótcselekvésének” nevezte. Mindez azonban nem volt elég a szemmel láthatóan elborult agyú szóvivőnek, aki szerint a pártszavazás, amelynek az elindítói „unatkozó gazdagok”, akiket „a Fidesz–Jobbik fizet”, azt üzeni az éhezőknek, hogy „éhezzetek tovább, mi addig pártszavazunk, nem foglalkozunk veletek”. Ezért aztán – mondja Török – „a Demokratikus Koalíció éhező és munka nélküli embereket árul el”, abból az alapállásból kiindulva, hogy „minél rosszabb a pártnak, annál jobb az MSZP ellenségeinek”. És bár utóbb Török elnézést kért a finoman fogalmazva is sarkos kijelentéseiért, mondván, „a magyar emberek és az MSZP sorsa iránt érzett felelősség” miatt „szakadt el a cérna”, magam úgy vélem, a szóvivőre nagyon ráférne egy hosszú-hosszú (értsd: soha véget nem érő) pihenés.

Mert az odáig rendben van, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök – menteni akarván a menthetőt – közli, a Facebookon megjelentek miatt nem igazán barátságos eszmecserét folytatott a szóvivővel, aki egyébként sem a párt  álláspontját tolmácsolta, hanem a magánvéleményének adott hangot, ám ez az ég világon semmit nem változtat azon a cáfolhatatlan tényen, hogy Török a szóvivői posztra tökéletesen alkalmatlan. És ez még akkor is igaz, ha az már a kezdet kezdetén tökéletesen világos volt, hogy a szocialisták a párját ritkító választási vereség nyomán távozó Nyakó helyére nem egy megnyerő, szimpatikus személyt kerestek, hanem egy Szijjártó Péter-féle klasszikus (párt)pitbullt, aki gondolkodás nélkül megy neki az ellenfélnek, és a legnagyobb ökörségeket is szemrebbenés (és pirulás) nélkül mondja el. Ismétlem, mindezt abszolút értem – ami persze, nem azt jelenti, hogy megértem –, ám a tapasztalataim okán az a meggyőződésem, hogy Török a szóvivőségre (amely tisztség betöltője valahol mégiscsak a párt „arca”) se mentálisan, se pedig intellektuálisan nem alkalmas. Ahhoz ugyanis nem kell szakképzett lélekbúvárnak lenni, hogy észrevegyük, a pár nap múlva negyvenéves Török...hát, hogy is fogalmazzam finoman...milyen nehezen viseli a mesterségével együtt járó pszichés megpróbáltatásokat, aki pedig a televíziós szerepléseit és az itt-ott elkövetett dolgozatait is figyelemmel kíséri, láthatja, hogy szellemi téren is bőven van (illetve: lenne) még hová fejlődnie. Félreértés ne essék, mindez – természetesen – a szocialista párt dolga. Én csak szóltam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!