Hírek

2011.02.11. 10:32

Újabb tömegmészárlás a mexikói Ciudad Juárezben

Az észak-mexikói határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot.

mti

Újabb tömegmészárlás történt az erőszak sújtotta Ciudad Juárez mexikói határvárosban: ismeretlen fegyveresek behatoltak egy szórakozóhelyre, tüzet nyitottak a bent lévőkre, s megöltek hét nőt, illetve egy férfit. A lövöldözésnek három sebesültje is van, állapotuk válságos - közölte Arturo Sando, a Chihuahua állam ügyészségének a szóvivője.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy kik voltak a támadók. A határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot befolyási övezetek megőrzéséért. A klánháború miatt Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városának számít.

Tavaly több mint 3000 ember vesztette életét a bűnbandák leszámolásaiban a 1,3 millió lakosú városban.
 
Ezzel egy időben Mexikó középső részén fekvő Zacatecas államban a hadsereg katonái és fegyveres bűnözök vívtak tűzpárbajt. A katonák bejelentést kaptak arról, hogy fegyveresek jelentek meg Tabasco városában, s amikor nyomozni kezdtek ez ügyben, tüzet nyitottak rájuk.
 
A védelmi minisztérium közleménye szerint a lövöldözésben nyolc bűnöző és egy katona meghalt, illetve két katona megsebesült. A katonák hat lőfegyvert, három adóvevőt és két golyóállómellényt foglaltak le a helyszínen az incidens után.
 
Zacatecas állam a Sinaloa drogkartell befolyása alatt lévő terület, illetve egy olyan térség között fekszik, amely ellenőrzéséért a Gulf és Zetas nevű bűnbandák versengenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!