Hírek

2010.12.10. 08:49

Két magyar szálloda a világ legjobbjai között

Az Institutional Investor pénzügyi szaklap olvasói megkérdezésével összeállította a világ 100 legjobb szállodájának listáját, amelybe két budapesti hotel – a Four Seasons Gresham Palace Budapest és a Kempinski Hotel Corvinus Budapest – is bekerült.

Turizmus Panoráma Bulletin - Világgazdaság Online

A felmérésben 35 ország 170 pénzügyi cég vezetőit kérdezték meg, olyan menedzsereket, akik a tavalyi évben legalább 52 napot szállodában töltöttek. A listába való bekerüléshez a szállodáknak el kellett érniük egy bizonyos szavazatszámot, a sorrendet pedig az értékelések alapján állították össze.

A világ legjobbjának a tokiói Mandarin Orientalt választották, őt a pekingi Peninsula, a New Yorki Mandarin Oriental, a hongkongi Four Seasons, az isztambuli Four Seasons at Sultanahmet, a sanghaji Park Hyatt, a sydney-i Park Hyatt, a miami Four Seasons, a hongkongi Peninsula és a New Yorki Ritz Carlton Central Park követi az első tízben.

A Four Seasons Gresham Palace Budapest a 34. , a Kempinski Hotel Corvinus Budapest pedig a 98. helyet szerezte meg a rangos listán.

Az elismerés azért is kiemelkedő, mert a régióból egyetlen egy – sem Bécsi, sem Prágai – ház nem szerepel a rangsorban. Budapest két ötcsillagos szállodája a legrangosabb nemzetközi desztinációk között szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!