Hírek

2010.11.18. 13:42

Rekord áresés a casco esetében is - Megéri váltani

A kötelező biztosítások árának rekordmértékű esése magával rántotta a casco biztosítások díját is: az év közben még 90 ezer forint feletti átlagdíj a kötelező kampányban eddig megkötött casco szerződéseknél 40 ezer forintra zuhant vissza – derül ki a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál elemzéséből.

Netrisk.hu .

A kötelező biztosítások közötti választást a casco mellett az új kiegészítő szolgáltatások is befolyásolják, aki viszont ezeket nem igényli, az ár alapján dönthet.

Az idei kötelező kampány nemcsak a kötelező biztosítások árát rántotta soha nem látott mélységbe, de a casco átlagdíját is. Az év közben még 90 ezer forint feletti casco átlagdíj a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon november elseje óta megkötött casco szerződések esetében 40 ezer forintra esett.

A legtöbben a kötelező biztosítás mellé a KÖBE casco szerződését választják, ezt követi az Allianz, majd az MKB Biztosító. Aki tehát az idei kötelező biztosítási kampányban nem vált, valóban hatalmas megtakarításról mond le. A Netrisk.hu portálon eddig elvégzett, több mint 4 millió díjszámítás alapján az ügyfelek több mint 93 százaléka profitálhat kötelező biztosítása újrakötéséből, amely megtakarítási lehetőséget tetézik a most választható alacsony casco díjak. 

<hirdetes_ctnetwork>Sokan tartanak még attól, hogy a kötelező biztosítási ajánlatokat mérlegelve csupán az ár alapján döntsenek. A félelem a MÁV Biztosító egykori csődje után érthető. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy a tavaly életre hívott kármentő alap ma már biztosítékot jelent az autósoknak arra az esetre, ha biztosítójuk nem tudna fizetni az okozott kár után. Azoknak tehát, akik sem casco biztosítást, sem egyéb kiegészítő szolgáltatást nem igényelnek, érdemes az ár alapján dönteni.

További szempont lehet viszont – a casco együttkötési akciók mellett – azon új, kiegészítő termékek köre, melyek a szerződő ügyfélnek nyújtanak szolgáltatást. A Posta Biztosító okozói kiegészítő biztosítása, illetve a Genertel mini cascója - melyek az okozott baleset esetén részben megtérítik a saját autóban keletkezett kárt is, vagy használhatóak akár a casco önrész kiváltására - gyorsan népszerűek lettek. A Netrisk.hu portálon a Genertelt választó autósok 42 százaléka él például a mini casco lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!