Hírek

2010.10.27. 13:44

Az EU és az IMF háta mögött hajtották végre a

A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió delegációját teljesen váratlanul érte Orbán Viktor két héttel ezelőtti bejelentése a nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztéséről – írja az Index. A jövő év végéig való átutalások felfüggesztése a magánkasszáknak, és az átlépés megnyitása meglepte a delegációt, pedig pár órával Orbán bejelentése előtt kormányzati tisztviselők eszmecserét folytattak a két szervezet tagjaival – írja az internetes újság.

Index - Világgazdaság Online

Két héttel ezelőtt újra Magyarországra érkezett az Európai Bizottság és a Nemzetközi Valutaalap egy-egy küldöttsége. Október 13-án szerdán délelőtt a két szervezet delegációjával folytatott megbeszéléseket egy kormányzati küldöttség, amelyen az Index információi szerint néhány minisztériumi helyettes államtitkár, államtitkár alkotott.

Az EU és az IMF szakemberei érdeklődtek a kabinet terveiről, a magyar delegáció pedig beszélt az adócsomagról, a Nemzeti Eszközkezelő Társaság újragondolt formájáról, a 2011-es költségvetési elképzelésekről.

A megbeszélés után pár órával, kora délután a miniszterelnök azonban olyan tervekkel hozakodott elő a Széll Kálmán Alapítvány tanácskozásán tartott beszédében, amelyre a magyar kormányzati oldal még csak utalást sem tett délelőtt.

Az IMF-et nem kellett beavatni a tervekbe, ám ha az EU-val normalizált viszonyt akar ápolni a magyar kormány, akkor Brüsszel előtt jobb lett volna felfedni a lapokat és nem a híradások útján tájékoztatni a Bizottságot a nagy hatású intézkedésről – festették le az Index forrásai a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!