Hírek

2010.09.27. 12:14

Adományokat vár választóitól az elszegényedett LMP

lfogyott az LMP pénze a kampány utolsó hetére, ezért adományokat kérnek a választóiktól. Szerintük a hazai politika akkor tisztulna meg a korrupciótól, ha a pártok nem fogadnának el olyan üzleti köröktől támogatást, akik később benyújthatják a számlát.

Inforádió

Már nem tud kampányolni a Lehet Más a Politika, hacsak a választók nem segítenek - közölte a párt kampányfőnöke. Hozzátette: ugyanígy jártak az országgyűlési választások előtt is, amikor szintén a szavazók támogatásaiból húzták ki az utolsó hetet - adta hírül az Inforádió.

Karácsony Gergely azt mondta: néhány ezer forintos adományokat várnak a szimpatizánsaiktól, és még azt is vállalják, hogy a szavazás után a csalódottaknak visszafizetik a küldött összeget.

A kampányfőnök a visszatérítés technikai részleteiről elmondta: honlapjukon speciális kölcsönszerződést lehet kötni, és akik nem elégedettek a politikájukkal, azok visszaigényelhetik a hitelezett pénzt.

Az LMP Budapesten, illetve vidéki városokban szeretett volna olyan rádiós hirdetéseket feladni, amelyeket már elkészítettek. Elindításukra azonban még várni kell, mert erre már nem maradt keret - mondta Karácsony Gergely, aki szerint a kis adományokból összegyűlhet néhány millió forint, ami elég lehet az intenzív rádiókampányra.

Úgy véli az LMP kampányfőnöke, hogy csak Magyarországon számít újdonságnak ez a helyzet, amelyet büszkén vállalnak. Megjegyezte: ha a hazai politikát meg akarják tisztítani a korrupciós befolyásoktól, akkor ennek első lépése legyen, hogy a pártok nem fogadnak el olyan üzleti köröktől támogatást, akik később benyújthatják a számlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!