Hírek

2010.08.18. 05:16

Szanyiék köldökpiercingje

Tudom én, hogy a manapság igen nehéz helyzetben lévő szocialistáknak emberemlékezet óta megoldhatatlan problémát jelent a fiatal generációk megszólítása, mindezen azonban aligha segít, ha a párt a parlamenti és a helyhatósági választások heteiben felfedezi magának az internetet, hogy nyomban meg is rohanja a különféle közösségi oldalakat, hátha onnan is lecsurog egy-két kóbor voks.

Stanga István

Kezdeném azzal, hogy halvány fogalmam sincs, miért éppen Szanyi Tibor lett a szocialisták kampányfőnöke. Az ugyanis, hogy újra nyert egyéniben, szerintem az ég világon semmit nem jelent – már csak amiatt sem, mivel általában nem a legjobb focistákból lesznek a legeredményesebb edzők –, ha pedig azért esett a választás az 54 éves politikusra, merthogy ő az, aki játszi könnyedséggel képes mindenkit elküldeni a pi...ba..., nos, abban az esetben se volt telitalálat a személye, mert a szabadszájúság nem érdem, hanem neveltetési hiányosság, ráadásul egy kampányfőnöknek nem az a legfőbb ismérve, hogy kocsisokat megszégyenítő módon káromkodik. Na, de ez a „jelentéktelen” szépséghiba bőven megbocsátható lenne, az MSZP valamiféle fergeteges (de legalábbis szakatlan vagy izgalmas) választási hadjárattal rukkolna ki, csakhát ennek egyelőre (?) semmi jele, sőt... Mert amit eddig a párttól láttunk, az bizony egy tucatkampány, amit éppen úgy vezényelhetett volna az elmúlt időszakban „láthatatlanná” vált Mesterházy Attila, mint bárki, akit találnak a székházban vagy annak környékén. Azt, hogy mindez mennyire így van, igen jól szemlélteti a szocialista kampány Szanyi által bemutatott „csodafegyvere”, jelesül a Facebookról kölcsönzött felfelé mutató hüvelykujj, ami itt (ezt talán mondanom sem kell) vörösben pompázik, és amivel – Szanyiék reményei szerint – a párt hívei kifejezik majd ragaszkodásukat az egykor sokkal szebb napokat látott csapat iránt. Amely projekttel természetesen nem az a legnagyobb baj, hogy Szanyiék lopták a „lájkolási” ötletet, sőt, még csak nem is az, hogy mindezt rögvest felhasználták a politikai ellenfél cseszegetésére („A lájk jel a szocialistákra vonatkozik, ez a diszlájk jel pedig a Fideszre” – mondta Szanyi, miközben lefelé fordította a hüvelykujjat), hanem hogy ez a „lájk-diszlájk-kapmány” körülbelül annyira passzol Lendvai Ildikóékhoz, mint irgalmas nővérekhez a köldökpiercing.

Tudom én persze, hogy a manapság amúgy is rendkívül nehéz helyzetben lévő szocialistáknak emberemlékezet óta megoldhatatlan problémát jelent a fiatalabb generációk megszólítása – ami önmagában valószínűleg nem is fájna annyira nekik, ha nyugdíjas (törzs)szavazóik nem fogynának vészes gyorsasággal –, mindezen azonban aligha segít, ha a párt a parlamenti és a helyhatósági választások heteiben felfedezi magának az internetet, hogy nyomban meg is rohanja a különféle közösségi oldalakat, hátha onnan is lecsurog egy-két kóbor voks. Amely akció nem kevésbé fölösleges, mint amikor egy idősödő férfi (hogy ne állandóan öregasszonyos hasonlatokkal hozakodjak elő) annak reményében kezd el a fiatalok stílusában beszélni és öltözködni, hogy így talán az ifjabb hölgyek is észreveszik, nem csupán az „öregecskedő” felesége. Fölösleges, mondom, és persze, meglehetősen nevetséges (vagy szánalmas?) is, hiszen nincs annál megmosolyogtatóbb, mint amikor valaki olyan területen kísérel meg iszonyú erőfeszítések árán sikereket elérni, ahol afféle hamisítatlan porcelánbolti elefántként mozog. Magam valami ilyesfélét érzek Szanyiék több mint kétségbeesettnek tűnő próbálkozása láttán is, bár – mint mondtam – nagyon is megértem, ha az MSZP ennyi kudarc után igyekszik belekapaszkodni minden szalmaszálba. Ám ettől függetlenül is az a meggyőződésem, hogy sokkal hasznosabb lett volna egy testhezállóbb kampánnyal kirukkolni. Jobb eredményt ugyan az se nagyon garantált volna, annyit azonban mindenképpen, hogy legalább nem röhögik ki a pártot..., ami a szocialisták mostani helyzetét figyelembe véve, nem is olyan kevés. Na, egyszóval ez a „lájkolós” dolog nálam nem nagyon jött be. Még pontosabban: egy lefelé mutató hüvelykujjat ér.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!