Hírek

2010.08.17. 10:25

Kórházak: ki a legnagyobb adós - Orbánék fizessenek a lejárt tartozásuk közül

A kórházak azt szeretnék, ha az állam átvállalná tartozásaik egy részét, egy másik részét pedig elengednék a nagykereskedők. Egyes becslések szerint a kórházak tartozása 70 milliárd forint felett lehet.

MR1-Kossuth Rádió - Világgazdaság Online

A kórházak gazdasági vezetői azt szeretnék, ha a kormány kifizetné lejárt tartozásaik egy részét. Konkrét javasatokkal érkeznek a minisztériumba a mai egyeztetésre - mondta az MR1-Kossuth Rádiónak Baráth Lajos, az egészségügyi intézmények gazdasági vezetőit tömörítő egyesület alelnöke.

Azt szeretnék, ha a kormány átvállalná lejárt gyógyszerszámláik kifizetését, a tartozás másik részét pedig elengednék a nagykereskedők. A gazdasági vezetők javaslatai között szerepel az is, hogy jusson több pénz a járóbeteg-ellátásra, és kapjanak előnyt az adósságkezelő programot készítő intézmények – írja az MR1-Kossuth Rádió.

Egyes sajtóbecslések szerint a kórházak tartozása 70 milliárd forint felett lehet.


A kórházak lejárt tartozása 37 milliárd forint – tudósította a Világgazdaságot Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár.

A kormányváltáskor 100 intézmény önbevallásán alapuló felmérés kimutatta, hogy ezen kórházak adóssága 22 milliárd forint, ez azt bizonyítja, hogy szükséges a 173 kórházra kiterjedt vizsgálat: az eredményét ma hozzák nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!