Hírek

2010.08.09. 08:44

Feljelentéssel járhat az együttműködési nyilatkozat megrongálása

Rongálás miatt indulhat szabálysértési eljárás azok ellen, akik tevőlegesen is kifejezték nemtetszésüket a közhivatalokban kifüggesztett a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat miatt, de a bírónak nem feltétlenül kell szankcionálnia az engedetlenségi akciót – írja a hétfői Népszava.

MTI

A napilap szerint eddig két feljelentésről tudni, amit közhivatalok tettek, az intézményekben kifüggesztett nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozat megrongálása miatt.

Az első esetben, július végén egy budapesti ügyvéd a Vám és Pénzügyőrség nyomozó hivatalának óbudai székházában keltett feltűnést azzal, hogy reggelijét a nyilatkozatra dobta, majd szétkente azon. A hivatal garázdaság miatt feljelentette és értesítette az ügyvédi kamarát is.

A napokban pedig Heindl Péter történelemtanár a pécsi adóhivatal épületében kifüggesztett nyilatkozatra egy paprikajancsit rajzolt. Az oktatót az adóhivatal szintén feljelentette. Érden hasonló "támadás érte" a földhivatalban kihelyezett nyilatkozatot, ám ott nem tudni, tettek-e feljelentést - olvasható a cikkben.


 
Magyar György ügyvéd a Népszavának úgy nyilatkozott: jogállamban be kell tartani a jogszabályokat. Emlékeztetett ugyanakkor arra: 2008 februárjában a Fidesz-frakció "polgári engedetlenségi akcióként" elbontotta a Kossuth téren a rendőrségi kordonokat, ám ezt utóbb a bíróság oly csekély fokban találta veszélyesnek a társadalomra, hogy nem szabott ki büntetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!