Hírek

2010.06.25. 18:33

Lovas Világjátékokat hozna Budapestre Lázár Vilmos

Lázár Vilmos hétszeres világbajnok fogathajtóként és a Magyar Lovassportszövetség elnökeként egyaránt merész terveket sző: mint versenyző már a jövő évi kettes-vb-re készül, mint sportvezető pedig az egész lovas ágazatot megreformálná, továbbá szeretné, ha Budapest adna otthont a Lovas Világjátékoknak - írja a nemzetisport.hu.

nemzetisport.hu

Lázár Vilmost tavaly februárban választották meg a hazai szövetség elnökének. A hétfős elnökségben mindössze két szakág, a fogathajtás és a díjugratás képviselteti magát, mellettük az üzleti életből érkező emberek kerültek a grémiumba.

„Elsődleges célunk, hogy presztízst kölcsönözzünk a lovassportoknak. Egy leparasztozott sportágból elegánsat csináljunk, amely minden társadalmi réteg számára fogyasztható szórakozást nyújt – beszélt terveiről Lázár. – A másik nagyon fontos teendő a sportág tömegbázisának növelése. Ezért szeretnénk, ha az iskolai oktatásba is bekerülne ez a tradicionális sport. Jelenleg mintegy 70 000 ló, 10 000 lovas és 4000 versenyző tartozik ebbe a családba."

A lóversenyzéssel kapcsolatban elmondta, pillanatnyilag egymilliárd forintjába kerül az államnak, s azt szeretné, ha ez az ágazat ugyanúgy nyereségessé válna, ahogy az egész világon, mert így forrása és motorja lehetne a lovassportoknak. Ehhez szerinte kell egy új Nemzeti Lovas Központ a Kincsem park területén - számol be az nso.hu.

„Olyan terveket tettünk le a kormány asztalára, amelyek garanciát nyújtanak arra, hogy öt éven belül nyereségessé válik a lóversenyzés, így megéri ezeket a terveket támogatni" - jelentette ki Lázár.

A távlati célként említett Lovas Világjátékokkal kapcsolatban kifejtette, a terveket elkészítették, a megfelelő helyekre eljuttatták. Kiemelte, hogy amit főbb célokként kijelöltek, azaz presztízst és tömegbázist teremteni a sportágnak, azt önmagában megtestesíti az összes szakág vb-jét magában foglaló Lovas Világjátékok, amely ráadásul olyan pozitív hozadékokkal rendelkezik, mint országimázs-építés vagy más területek számára is kedvező gazdasági hatás.

„A Lovas Világjátékok központja a megújuló Kincsem park lenne, de rendhagyó ötleteink vannak. A távlovaglás nem arról szólna, hogy kilovagolnak a szabadba, hanem felmennének a budai Várba, onnan el a visegrádi várhoz, majd vissza, hogy megmutassuk az ország szépségeit és történelmét a világnak. A díjlovaglás is lehetne mondjuk a Hősök terén" – fogalmazta meg ezzel kapcsolatos tervét Lázár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!