Hírek

2010.06.07. 12:16

Közel 85 százalékon a büdzséhiány - Kevesebb adó folyt be

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – egyenlege május végén 736,2 milliárd forintos hiányt mutat, amely az egész éves előirányzatnak immár a 84,6 százalékát teszi ki. A tavalyi év azonos időszakában az államháztartás hiánya az egész éves előirányzat 61,3 százalékát tette ki - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatójából.

KR

Az egyelőre a régi, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium nevet viselő honlapon található közlemény tanúsága szerint az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – május havi hiánya 99,2 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 79,0 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 12,0 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 8,2  milliárd forintos deficittel zártak.

A központi költségvetés május havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest mintegy 65 milliárd forinttal alacsonyabb összegben teljesültek. A főbb adóbevételek mind elmaradtak a tavalyi év azonos hónapjának értékeitől. Túllépték viszont a tavalyi összeget a költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei, a központi költségvetési szervektől származó befizetések, valamint túlteljesültek az uniós támogatások utólagos megtérülései is.

A központi költségvetés május havi kiadásai mintegy 52 milliárd forinttal magasabb összegben alakultak, mint az elmúlt év azonos hónapjában.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!