Hírek

2010.06.17. 05:48

Itt a Magyar Nemzeti Gárda!

Azt nem hiszem, hogy a Fidesz nyomban nekiugrik a most megalakult Magyar Nemzeti Gárdának, ám ahogy én a kormányzópárt „gárdaügyi” szakembereit, többek között Kövér Lászlót és Pintér Sándort ismerem, nincs sok kétségem van afelől, hogy minden lehetséges eszközt bevetnek majd Kiss Róberték takarékra lángra állítása érdekében.

Stanga István

Tévedett, aki azt gondolta, hogy Vona Gábor pártelnök a levegőbe beszél, amikor a bíróság által az elmúlt év nyarán jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyfajta „reinkarnációjáról” nyilatkozott, hiszen pár nappal ezelőtt,  egész pontosan a Jobbik fővárosi trianoni megemlékezésén jelentették be annak a Magyar Nemzeti Gárdának a megalakulását, amely a Rákóczi-féle szabadságharc ismert jelszavát, az „Istennel a Hazáért és Szabadságért” jelmondatot tűzte a zászlajára, és amelynek a vezetője az a Kiss Róbert, akit annak idején még a Magyar Gárda főkapitányaként ismerhetett meg a nagyközönség. Az ez idő szerint állítólag másfél-kétezer főt számláló új mozgalom (amelynek tagjai immáron nem egyenruhát, hanem terepszínű nadrágból és terepszínű vagy fekete trikóból álló úgynevezett formaruhát hordanak majd) a jelek szerint nem tétlenkedéssel, sőt, még csak nem is parlagfűirtással tervezik tölteni az idejüket, ugyanis, ha hihetünk Kissnek, a szervezet számos nagy célt tűzött ki maga elé. Így – egyebek mellett –nemcsak fellépnének a termőföld felvásárlása ellen, de visszaszereznék a már eladott területeket is, gondoskodnának arról, hogy a nemzeti vagyon az állam elidegeníthetetlen tulajdona legyen („Mit mondunk majd Csaba királyfinak, ha a Hadak útján találkozva megkérdezi, miért adtátok fel az unokáitok életterét, amelyet mi szereztünk s védtünk nektek”? – tette fel a kérdést Kiss), nem hagynák, hogy ne vonják felelősségre „az országot gazdasági és társadalmi romokba döntő Medgyessyt, Gyurcsányt, Bajnait és szemkilövető pribékjeit”, elérnék, hogy „Mária Országából a nemzet- és hazaáruló kufárok kiűzettessenek”, és akkor még semmit sem szóltunk az olyan követelésekről, mint a magyar filmipar helyrellítása, amely azt a célt szolgálná, hogy „történelmünk nagyszerű eseményei megfilmesítve állíttassanak a hazafias nevelés szolgálatába”.

Nos, ha megengedik, külön-külön most nem foglalkoznék a nemzeti gárda által megfogalmazott célkitűzésekkel (noha például a filmgyártási felhívás  számomra mind a tartalmát, mind pedig a megszövegezését tekintve az ''50-es évek szellemiségét idézi, arra meg pláne kíváncsi lennék, vajon kik is lehetnek a kiűzetésre ítélt „nemzet- és hazaáruló kufárok”, bár tippelni azért tudnék), engem ugyanis inkább az érdekel, hogy a mozgalom tagjai milyen úton akarnak érvényt szerezni a követeléseiknek, valamint, hogy  a kormányzópárt hogyan is viszonyul majd ahhoz a gárdához, amelynek  elődjét ellenzékben folyamatosan kemény szavakkal illette. A kérdés már csak azért is kérdés, mert magam igazán sok hathatós eszközt nem látok az új gárda kezében (se), továbbá, mert a volt és jelenlegi főkapitány (?) ugyan elég részletesen beszélt a törekvéseikről, arra nem tért ki, hogy az általa olyan sokat emlegetett „tiltakozni fogunk” ígéret (vagy fenyegetés?) egész pontosan mit is jelent... Petíciókat? Tüntetéseket? Esetleg a Magyar Gárdától látott vonulgatásokat? És vajon mit szól mindehhez az a Fidesz, amely éppen a közelmúltban tette világossá, hogy semmiféle gárdaszerű képződményt nem lesz hajlandó tolerálni. Mindez persze, nem jelenti azt, hogy a kormány azonnal nekiugrik majd a Jobbikhoz kötődő alakulatnak, ám ahogy én az új kormányerő „gárdaügyi” szakembereit, többek között Kövér Lászlót és Pintér Sándort ismerem, nincs sok kétségem van afelől, hogy minden lehetséges eszközt bevetnek majd Kissék takarékra lángra állítása érdekében. Úgyhogy a „gárda kontra állam” sztori folytatódik.   

P. S.: Az elmúlt napokban gárdaügyben egyfajta üzengetés zajlott le Vona Gábor és Orbán Viktor között. A miniszterelnök ugyanis egy beszédében a katona gárdistákat „dezertőröknek” nevezte, amit a Jobbik elnöke nagyon sérelmezett, mondván, Orbán a gátakon dolgozó raboknak megköszönte a munkát, ám a gárdistákról „elfeledkezett”, ami jól mutatja, hogy milyen is a Fidesz Nemzeti EgyüttműködésiRendszere.     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!