Hírek

2010.05.03. 12:46

Megsarcolná a bányákat Ausztrália

Világgazdaság Online

Új, 40 százalékos extra nyereségadót vetne ki az ausztrál kabinet az országban működő bányavállalatokra, tekintettel a szektorban tapasztalható óriási konjunktúrának.

Az idei második félévben esedékes parlamenti választásokra készülő baloldali kabinet vezetőjét, Kevin Ruddot tartják az esélyesebbnek a győzelemre a konzervatív jelölttel szemben.

Az ausztrál Munkáspárt a bányakonszernek megsarcolása mellett a dolgozói nyugdíj-megtakarítások emelését, illetve a többi cég nyereségadójának 30 százalékról fokozatosan 28 százalékra történő mérséklését tervezi.

A bányászati vállalatok a szektor versenyképességének veszélyeztetéséről, illetve a jövőbeni beruházások megbénításáról beszéltek a kormány tervei kapcsán.

A Kínából és más gyorsan növő feltörekvő gazdaságokból származó óriási keresletnek köszönhetően az ausztrál bányaipar olyan konjunktúrát tudott felmutatni az elmúlt években, amely megmentette az országot a recesszióba csúszástól a válság során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!