Hírek

2010.05.14. 18:30

Bajnai utasítására feljelentik Vonát a gárdamellény miatt

Bajnai Gordon kérésére az igazságügyi miniszter a mai napon feljelentést tesz amiatt, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője zakóját levéve gárdamellényben tette le parlamenti képviselői esküjét – közölte a leköszönő kormányfő az új Országgyűlés alakuló ülésén.

Világgazdaság Online

"A demokrácia ünnepe a mai nap. Aki ma ünneplőt öltött a demokráciát tisztelte meg, aki levette ezt a ruhát, a demokráciát sértette meg vele. A provokáció mellett nem lehet elmenni" - indokolta a döntést Bajnai Gordon.

A törvény mindenkire vonatkozik, és tízszeressen, százszorosan vonatkozik az Országgyűlés tagjaira - mondta a leköszönő kormányfő.

"Ilyen mellényt tilos viselni, Magyarországon ez a törvény. Hogyan akarnak törvényt hozni, ha éppen Önök szegnek törvényt" - intézte a Jobbikhoz szavait.

Sólyom László államfő szintén elítélte Vona Gábor gárdamellényes esküjét. Erről és az alakuló ülés további eseményeiről itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!