Hírek

2010.03.23. 08:15

Törölhetik a Gyurcsány-céget: hol a mérleg?

Az igazságügyi minisztérium internetes összesítésében nem lelhető fel a Gyurcsány Ferenc százszázalékos tulajdonában álló Altus cég 2008. évről szóló mérlege. Az adóhatóság nemrégiben arra hívta fel a figyelmet: ha egy vállalkozás nem ad be ilyen iratot, akár törölhetik is a mulasztása miatt - írja a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet

Hozzáértők az elmúlt időszak egyik legnagyobb cégügyi problémájának tartják, hogy számos hazai vállalkozás – fittyet hányva jogszabályi kötelezettségeire – nem ad be a tevékenységéről mérleget. E dokumentumok az egyes társaságok működéséről, vagyoni helyzetéről adnak hiteles tájékoztatást, vagyis fontosnak nevezhetők az üzleti élet biztonsága szempontjából - írja a lap.

Az áldatlan állapotok rendezésére a jogalkotók előírták: tavaly májustól csak elektronikus úton lehet a mérlegeket elküldeni. Az iratokat az igazságügyi tárca honlapján bárki megnézheti, s komoly szankciókat helyeztek kilátásba azoknak, akik kötelezettségüket elmulasztják.

Már csak emiatt is érdekes, hogy a minisztérium internetes regiszterében nem lelhető fel Gyurcsány Ferenc cégének, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-nek a 2008. évről szóló mérlege – olvasható a keddi Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!