Hírek

2010.03.10. 15:37

Házkutatás Pintér Sándor cégénél - Részletek!

A vám- és pénzügyőrség nyomozói állítólag adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt tartottak házkutatást a Pintér Sándor érdekeltségi körébe tartozó Civil Biztonsági szolgálat székhelyén.

É. S. - Világgazdaság Online

Kommandósokkal tartott házkutatást a vám- és pénzügyőrség Pintér Sándor volt belügyminiszter biztonsági cégénél, a Civil Biztonsági Szolgálatnál (CBSZ) – értesült a Hír Televízió. A hatóság adócsalás és pénzmosás elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomoz. Lefoglalták a biztonsági szolgálat egyik bérlőjéhez köthető bérbeadási szerződést és a hozzá kapcsolódó számlákat, bankszámlakivonatokat.

A Független Hírügynökség szerint a nyomozók számítógépeket és több ezer oldalnyi iratot foglaltak le a társaság Budapesten, a XIV. kerületi, Angol utcában található székhelyén. Az épületéből szerdán délután egy órakor jöttek ki a vámosok, akik autójukba több köteg iratot, illetve számítógépeket tettek be.

A CBSZ ügyvéde, Szabó Iván az origo megkeresésére azt közölte, hogy a házkutatás nem náluk történt, hanem a cég tulajdonában lévő irodaépület egyik bérlőjénél. Elmondása szerint a CBSZ-től csupán négy dokumentumot kértek el a vámosok, így a bérleti szerződést, az ahhoz kapcsolódó irodaátalakításra vonatkozó szerződést, illetve számlákat. Az iratokat át adták, és a lefoglalás ellen nem is emeltek panaszt, de annak módját sérelmezték. Szerintük ugyanis semmi szükség nem volt 15 fegyveres pénzügyőrre, és az épületbe igyekvő dolgozók igazoltatására. Szabónak nem volt információja arról, hogy miért tartottak házkutatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!