Hírek

2010.02.11. 08:05

Gyurcsányt is, Bajnait is beidézhetik az ügyészségre Sukoró miatt

A volt és jelenlegi kormányfőt is elérheti a sukorói kaszinóbotrány. Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont az üggyel kapcsolatban heteken belül beidézheti tanúként a Központi Nyomozó Főügyészség. A nyomozás várhatóan áprilisban lép új szakaszába, akkor nevezhetik meg az első gyanúsítottakat – tudta meg a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet

Várhatóan áprilisra készül el a Velencei-tó partján fekvő, Sukoróhoz tartozó mintegy hetvenhektáros állami terület értékbecslése, s a hónap végén akár már újabb fázisába léphet a nyomozás – közölte a napilappal Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. e tóparti területet cserélte el Joav Blumnak a pilisi és albertirsai gyümölcsöseire. Joav Blum a Velencei-tó partjára gigantikus kaszinóvárost megálmodó befektetőket képviselte.

A főügyész tájékoztatása szerint az ügyben már zajlanak a tanúkihallgatások. Ennek során nemcsak az MNV Zrt. dolgozóit és döntéshozóit hallgatják meg, hanem azokat a politikusokat és beosztottaikat is beidézik, akik közvetlenül részt vettek az ügyben.

A főügyész szavaiból arra lehet következtetni, hogy a következő másfél-két hónapban egymást váltják majd a vádhatóságnál a vagyonkezelő volt felső vezetői, valamint a korábbi és jelenlegi szocialista kormányok egyes tagjai. Feltételezhetően kihallgatják Tátrai Miklóst, az MNV Zrt. leváltott vezérigazgatóját, Benedek Fülöp korábbi vezérigazgató-helyettest és Császy Zsoltot, a cégtől tavaly ugyancsak eltávozott értékesítési és jogi igazgatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!