Hírek

2010.01.28. 15:24

Ötvenezer önkéntes, 130 millió forint adomány eddig a Fidesznél

Több mint ötvenezer önkéntes jelentkezett eddig és százharmincmillió forint gyűlt össze azoktól, akik tenni akarnak a változásért - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

fidesz.hu - Világgazdaság Online

Nyitrai Zsolt elmondása szerint eddig az adománygyűjtésből 130 millió forint gyűlt össze és az eddig jelentkezett önkéntesek száma is meghaladta már az ötvenezret. A Fidesz operatív igazgatója szerint ez egyértelmű jele annak, hogy „egyre több olyan ember van, aki tevőlegesen is részt akar venni a változásban.”

A 130 millió forint egyébként 41 ezer befizetésből jött össze, átlagosan 3200 forintos összegekkel, de a leggyakoribb az 5000 forintos támogatás volt. Olyan támogató is akadt aki egymilliós összeget adományozott.

Az önkéntesekkel kapcsolatosan Nyitrai kifejtette, hogy a legkiugróbb támogatást Közép-Magyarországon, Budapesten és Pest megyében kapták, és a női önkéntesek voltak többségben. A fideszes politikus azt is elmondta, hogy sokan az interneten keresztül jelentkeztek.

Szólt arról is a Fidesz operatív igazgatója, hogy vállalásuk, miszerint több mint kétmillió ajánlószelvényt szeretnének összegyűjteni, az emberekkel való közvetlen kapcsolt miatt igazán fontos, s ennek része az is, hogy a képviselőjelöltek levélben, személyesen fognak a választóknak bemutatkozni. A levél része lesz egy adatlap, melynek kitöltésén keresztül szintén lehet önkéntesnek jelentkezni.

A magyarországi párt- és kampányfinanszírozás idejét múlt, ezért is tett több javaslatot a Fidesz ennek megváltoztatására, amit rendszerint leszavaztak a szocialisták. Mi olcsó és rövid kampányt szeretnénk - jelentette ki Nyitrai.

A Fidesz hivatalos kampánynyitó rendezvényére egyébként majd csak 2010. március 15-én, egy szabadtéri rendezvény keretében kerül sor. A kampányt még két szakasz előzi meg, az önkéntes-toborzás és az ajánlószelvények gyűjtése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!