Hírek

2010.01.25. 14:20

A You Tube-on kampányol Bokros Lajos

Bokros Lajos videoüzenetben osztja meg a tényeket azokkal, akik nem csak a mesékre kíváncsiak nyugdíjügyben – olvasható a Magyar Demokrata Fórum (MDF) honlapján. Mindeközben a Fidesz és az MSZP ma kezdte meg az egymás elleni aláírásgyűjtést.

Világgazdaság Online

„A két mellébeszélő a Fidesz és az MSZP vezető személyisége, illetve az a szakember, aki nem volt képes közérthetően kimondani, hogy túl sokat vonnak el a dolgozó korosztályoktól, ezáltal túl sokat költenek a nyugdíjakra” – kezdi fejtegetését a ">videoüzenetben Bokros Lajos.

Az MDF politikusa szerint jelenleg az a legfőbb kérdés, hogyan lehet a nyugdíjrendszer hosszú távú pénzügyi stabilitását megteremteni és ha ez sikerül, akkor hogyan lehet megtartani.
Bokros Lajos úgy látja, hogy Magyarországon jelenleg nagyon kevesen fizetnek nagyon sok járulékot, így az igazságos közteherviselés elve már sok éve sérül.

Mindeközben a Fidesz és az MSZP ma kezdi meg országos aláírásgyűjtési hajtóvadászatát a nyugdíjak ügyében. A szocialisták azok aláírását várják, akik azt szeretnék, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon, és akik elutasítják a korhatár 70 évre emelését - az MSZP szerint a Fidesz ezt tervezi. A Fidesz szerint éppen az MSZP akarja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt és privatizálni akarja a teljes nyugdíjrendszert. Az aláírásokkal ez ellen lehet tiltakozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!