Hírek

2009.09.23. 13:18

UEFA: hatvanezer eurós büntetés az Újpestnek

Az UEFA fegyelmi bizottsága hatvanezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest FC-t a Steaua Bucuresti elleni, budapesti Európa Liga-selejtezőn történt lelátói események miatt.

Forrás: Újpest FC

Az UEFA fegyelmi bizottsága hatvanezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest FC-t a Steaua Bucuresti elleni,  budapesti Európa Liga-selejtezőn történt lelátói események  miatt.

 
Hivatalosan is megérkezett az Újpest FC-hez az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának értesítése, amelyben az UEFA arról tájékoztatja a magyar csapatot, hogy az Újpest FC–Steaua Bucuresti Európa Liga-mérkőzésen történt lelátói események és rendzavarások miatt 60 ezer eurós büntetéssel sújtja az Újpest FC-t. Az Újpest FC eddig nem döntött a fellebbezés benyújtásáról.
 
Részletek az UEFA-levélből:
 
„…Az ellenfél szurkolóival való harc és azon személyek megtámadása, akik azért felelősek, hogy a stadionban a biztonságot garantálják, megalapozza a fegyelem hiányát…
 
Az ilyen viselkedés a stadionban elfogadhatatlan, veszélyes és rombolja a futballról és az UEFA-ról alkotott képet. Ezt különösen szigorúan kell büntetni. A tény, hogy a második félidő kezdete 14 percet késett ezen események miatt, súlyosbító körülményként kerül elbírálásra, amikor a klubbal szemben alkalmazandó szankció szintjét állapítjuk meg.
 
„…cigánynak nevezni valakit egész Európában diszkriminatív. Ebben a helyzetben a cigány szó pejoratív értelmet nyert és annak használata a stadionban arra irányul, hogy az ellenfél csapatát és szurkolóit olyan csoportnak bélyegezze meg, amely nem érdemel figyelmet.

AZ UEFA-közleménye angol nyelven letölthető itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!