Hírek

2009.09.30. 13:13

Pályázat kkv-knak: irány Kína!

Jövőre is folytatják az EU-Kína Vezetőcsere és Továbbképzési Program(METP - Managers Exchange and Training Programme), erről döntött az Európai Bizottság és a kínai kormány. A programba a magyar kis- és középvállalkozások is bekapcsolódhatnak.

VG Online

Az Európai Bizottság által finanszírozott tíz hónapos program lehetőséget nyújt az uniós székhelyű cégeknek arra, hogy munkatársaikat a kínai piac szakértőivé képezzék ki. A programban való részvételre pályázni kell.

Kína a világ egyik legdinamikusabb, folyamatosan növekvő piacává fejlődött. A kis- és középvállalatok azonban általában nem rendelkeznek a Kínával való üzleti kapcsolatok kiépítéséhez szükséges erőforrásokkal. Az Európai Bizottság ezért a METP biztosításával támogatja a kis- és középvállalkozásokat, a civil szervezeteket és a magánvállalkozókat a sikeres kínai üzleti kapcsolatok megalapozásához szükséges ismeretekkel Magyarország Kína egyik legjelentősebb gazdasági partnere a közép-európai régióban, érdemes tehát pályázni a program felhívására.

Az Európai Bizottság és a kínai kormány között létrejött, eredetileg négy állomásból álló METP program 2006 júliusában indult el. A program keretében Kína és az Európai Unió körülbelül 400 menedzsere vett részt eddig.

A METP 2008-ban és 2009-ben indított képzéseire két magyar vállalkozó is sikeres pályázatot nyújtott be. A METP ötödik, 2010 májusában induló képzésére 2010. január 7-ig lehet jelentkezni a www.metp.net.cn honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!