Hírek

2009.09.07. 10:06

Csillogás a válságban – Concourse d’elegance

Exkluzív golfpálya közvetlenül a Csendes-óceán partján. A háttérben hatalmas, gyönyörű és sok millió dollárt érő villák. Ilyen luxuskörnyezetben, a kaliforniai Pebble Beach–en mutatták be 59. alkalommal a világ legszebb oldtimereit.

AutoBild

Megállapíthatjuk, hogy mostanában a mindenkinek egy kicsit rosszabbul fut a szekér. Még a pénzesebbek is megszenvedik valamelyest a válságot. Mindez azonban még véletlenül sem jellemzi azt a szupergazdag réteget, akik megfordulnak ezen a négynapos fesztiválon.  Már a francia név is olyan túlzott előkelőséget hangsúlyoz, hogy kapásból tudjuk: ide akárki nem teheti be a lábát, és főleg nem akármivel!

1950 óta minden évben egyszer, augusztus második vasárnapján több mint 200 veterán gyűlik össze a Pebble Beach-i tökéletesre nyírt golfpázsiton. Ezen az autós-motoros találkozón garantáltan a legexkluzívabb veteránok sorakoznak fel. Idén maga a kormányzó, Arnold Schwarzenegger nyitotta meg a rendezvényt. „Milyen szép lenne, ha mindenki itt maradhatna még egy hónapot!” – szólt a milliomosokhoz, mellesleg potom 30.000 dollárért elárverezte dedikált Bomber dzsekijét.  A híres autórajongó Jay Leno sem hiányozhatott: egy 1928-as Bugatti 37A-tel jött el. Tucatnyi Bentley és Bugatti mellett látható volt a hatalmas ’Ezüstnyíl’ flotta, amelyet a Mercedes-Benz 75. jubileumi évfordulójára állított össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!