Hírek

2009.09.28. 13:24

A Kossuth térre önkormányzati demonstrációt szervez a Fidesz

Október 10-ére, szombatra a budapesti Kossuth térre hívja demonstrálni az önkormányzatokat a Fidesz. Kósa Lajos debreceni polgármester bejelentette, a települések a számukra elfogadhatatlan jövő évi költségvetési tervezet ellen tiltakoznának.

VG Online - Ambrus Vilmos

Jövő szombaton önkormányzati demonstráció lesz a Kossuth téren. A fideszes szervezésű eseményre abból a célból várják az önkormányzatok vezetőit és dolgozóit, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a 2010-es költségvetés önkormányzatokat érintő fejezetei ellen.

Kósa Lajos fideszes képviselő, Debrecen polgármestere, a demonstráció egyik szervezője szerint a költségvetés eredményeképpen a jövő év közepén megállhat az élet olyan kulcsfontosságú területeken, mint az egészségügy, az oktatás, a közlekedés és a gyermekétkeztetés. "A költségvetés nem alkalmas arra, hogy májusig kitartson" - mondta Kósa. Lapunk kérdésére, hogy nyújtanak-e be módosító javaslatokat a büdzsé önkormányzatokat érintő részéhez, a politikus úgy válaszolt, mindenképpen, de a különböző településtípusok esetében nem együttes, hanem egyedi módosítói lesznek a Fidesznek.

A sajtótájékoztatón jelenlévő fideszes polgármesterek és megyei közgyűlése elnök arról beszéltek, ha a parlament elfogadja a költségvetést, tovább nőnek a szociális feszültségek, összeomolhat az egészségügy és a közösségi közlekedés, valamint lehetetlenné válik az önkormányzati fenntartású oktatási intézmények működtetése. Kósa Lajos szerint például különösen nagy veszélyben van a BKV, melynek úgy kellett volna állami segítséget adni, hogy az államnak cserébe tulajdonosi részt kellett volna vállalnia a cégben.

A demonstrációra szocialista vezetésű önkormányzatokat is várnak a szervezők. A települések és a megyei önkormányzatok vezetői szerdán egyeztetnek a költségvetésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!