Hírek

2009.08.31. 12:04

A metrótámogatás nem vész el, csak átalakul

A magyar jog szerint szabályosak voltak a metróberuházással kapcsolatos közbeszerzési pályázatok

ATV - VG Online

Az Európai Unió ennek ellenére 11 pályázatot elutasított. Ezek támogatási összegét csak a 4-es metró második szakaszára lehet majd felhasználni.

„Az összeg nem vész el, csak átalakul” – mondta  – mondta Ikvai-Szabó Imre budapesti főpolgármester-helyettes az ATV JAM című műsorában, aki nem látta még az átcsoportosításra vonatkozó írásos szerződést, csak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség brüsszeli tanácsadóiktól hallottak a lehetőségről.

Ugyanakkor Ikvai-Szabó nagyon fontosnak tartja, hogy a végül megszavazott 181 milliárd forintos uniós támogatás nem terheli a magyar adófizetőket.

A Margit-híd felújításával kapcsolatban a főpolgármester-helyettes szerint indokolt a kerékpárút korlátozása, mivel ezzel 6 milliárd forintot lehet megtakarítani.

Az augusztus 20-ai ünnepségeken nem a főváros, hanem a szervező Miniszterelnöki Hivatal kérésére adták ki a területfoglalási engedélyeket, többek között a Red Bullnak adott vitatott hozzájárulás.

„Ami történt, megtörtént, a Fővárosi Közgyűlésnek munkajogi kompetenciája már nincs” – válaszolta Ikvai-Szabó arra a kérdésre, hogy a testület meghallgatja-e a sokmilliós végkielégítések kapcsán a BKV volt vezetőit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!