Hírek

2009.04.25. 11:33

Bajnai a nyertesek országát teremtené meg

A kormány válságkezelő programja lehet, hogy nem világ legjobb programja, de a "nyertesek országát" teremtheti meg - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP választmányának szombati ülésén Budapesten.

MTI - privátbankár

A miniszterelnök szerint nagyon sok fájdalommal jár a válságkezelés, de ha Magyarország nem halad a határozott, gyors cselekvés útján, egyre gyorsabb lehet a lecsúszás, az ország súlyos társadalmi, szociális, gazdasági válságba kerülhet.

Az áldozatnak van értelme, mert a lemondás eredménnyel jár, az út végén magabiztosabb, erősebb, fejlődőbb Magyarország áll - hangsúlyozta a kormányfő.

A Fidesz szerint egy felhatalmazás nélküli kormány felhatalmazás nélküli brutális megszorító csomagját hagyja jóvá az MSZP szombati választmányi ülésén, és ezzel a szocialisták végérvényesen magukra veszik ezt a csomagot – erről Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője beszélt szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az MSZP kongresszusa után most a szocialisták választmány ülése is várhatóan jóváhagyja a minden eddiginél brutálisabb megszorító intézkedéseket, ezzel pedig a szocialista párt végérvényesen magára veszi ezt a csomagot, ami ezért az MSZP-csomagja - mondta Cser-Palkovics András annak kapcsán, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök az új kormány tervezett válságkezelő lépéseiről tájékoztatja  az MSZP választmányát szombaton. A Fidesz helyettes szóvivője szerinte erre a brutális megszorításra az MSZP-nek semmilyen felhatalmazása nincsen, ilyen intézkedések megtételére nem kért, és nem kapott felhatalmazást az emberektől.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta, hogy az MSZP-csomag nem alkalmas a válság kezelésére, mert munkahelyellenes, legalább 200 ezer munkahelyet sodor veszélybe. Szerinte a csomag hibás logikát követ, hiszen mindent megint a hiány kezelésének rendel alá.

A Fidesz szerint a megszorító intézkedések miatt az amúgy is visszaeső fogyasztás drámai mértékben csökken majd, az adóemelések megfojtják a gazdaságot, és azoktól veszik el a lehetőséget - például a családoktól, az idősektől és a szerényebb anyagi körülmények között élőktől -, akik elsősorban eddig is hazai termékeket vásároltak - mondta a politikus. Hozzátette, hogy az MSZP-csomag emellett tele van az építőipart sújtó intézkedésekkel, és megszüntet számos adókedvezményt is.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz hogyan szavaz majd a parlamentben, ha a szocialisták benyújtják a csomag intézkedéseit az Országgyűlésnek, Cser-Palkovics András azt mondta: a Fidesz nem támogat felhatalmazás nélküli megszorításokat.

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén mit vonnának vissza a csomagból, a fideszes politikus úgy válaszolt: ha a Fidesz megkapja az emberek bizalmát, akkor az Erős Magyarország programja alapján mindent megtesz majd az MSZP-SZDSZ kormányok által okozott károk orvoslása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!