Hírek

2009.03.29. 19:44

Suchman: "Nem mondták, hogy Feri, ez nem kóser"

Suchman Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy nyilatkozott: kötelességének tartotta, hogy kimondja sokak véleményét, amikor Gyurcsány Ferenc távozását szorgalmazta.

ATV - VGO

Az MSZP politikusa szerint a mai frakcióülésen a program sarkalatos pontjait tárgyalják meg és nem személyi kérdéseket. Bajnai Gordon esetleges jelöltségével kapcsolatban úgy nyilatkozott: számára megfelelő miniszterelnök a jelenlegi gazdasági miniszter, de a döntést nem ő hozza meg.

Suchman szerint bár krokodilkönnyeknek tartják majd, de személy szerint kedveli Gyurcsány Ferencet. Mint mondta, kötelességének érezte, hogy szorgalmazza a miniszterelnök távozását, mivel sokak véleményét fogalmazta meg. Hozzátette, hogy a döntést maga a miniszterelnök hozta meg. A politikához bátorság kell és a jelenlegi helyzetért az MSZP is felelős, mivel nem mentek oda korábban Gyurcsányhoz, "nem mondták, hogy Feri, ez nem kóser".

A szocialista politikus szerint a leköszönő miniszterelnök gyors tempót diktált és a baloldal egy része ezt a sebességet nem tudta követni, ezt pedig korábban jelezni kellett volna Gyurcsány Ferenc irányába. Suchman úgy vélte: a miniszterelnök távozása intő jel a többi párt számára is, arra figyelmeztet, hogy el kell kerülni azt a pontot, amikor a társadalom már az egész politikai elitet tartja alkalmatlannak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!